Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
VIDEO Semafor na rotoru Bilice proradit će u petak

VIDEO Semafor na rotoru Bilice proradit će u petak

To je bio jedan od najopasnijih rotora na svijetu

Iako su radovi na semaforizaciji rotora Bilice završeni, semafor i dalje radi samo u žutom svjetlu. Razlog za to je, kažu u Hrvatskim cestama, da se vozači priviknu na novu signalizaciju. 

- Puštanje u normalan rad semafora predviđeno je za petak, 9. travnja godine, kada će semafor biti postavljen u prometno ovisan režim rada, i to na način da je glavni smjer (DC1 Sinj-Split) uvijek slobodan za prolazak, sve dok se ne dogodi najava vozila za smjer u rotoru, kada se zatvara glavni smjer i propušta promet u rotoru. Detekcija vozila obavlja se pomoću video detektora - kaže Tamara Pajić, glasnogovornica Hrvatskih cesta.

Semaforizacijom rotora Bilice aktiviran je i treći vozni trak u rotoru koji u proteklom periodu nije bio u funkciji.


Vaša reakcija na temu