Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Facebook VIDEO Unatoč prosvjedu, betonizaciju Makarske podržala Hloverka Novak Srzić i Plenkovićev ujak

VIDEO Unatoč prosvjedu, betonizaciju Makarske podržala Hloverka Novak Srzić i Plenkovićev ujak

Investitor objekta na rubu poluotoka unaprijed izgradio etažu više, koja do danas nije bila dozvoljena

Na današnjoj sjednici makarskog Gradskog vijeća na dnevnom redu našle su se Izmjene i dopune Prostornog plana uređenja kojima se građevinsko područje povećava za dodatnih 70 000 metara četvornih, što omogućava izgradnju dodatnih 1500-2000 stanova u već preizgrađenom gradu.

'I dok se u vrijeme održavanja sjednice, održavao javni prosvjed u organizaciji Udruge za održivi razvoj Osejava kojem je prisustvalo dvjestotinjak prosvjednika, gradska vijećnica Hloverka Novak Srzić, Ivan Perić (HSLS) i Plenkovićev ujak, Marko Raos bili su presudni glasovi za usvajanje monstruoznog Prostornog plana uređenja i tako podržali HDZ-ovu gradsku vlast u svojoj namjeri da zadovolji sve veće apetite građevinskog lobija koji devastira Makarsku godinama.

Najbolji primjer zbog kojeg su ove Izmjene i dopune Prostornog plana uređenja morale biti usvojene je građevina koja je niknula uz sami rub poluotoka Osejava, čiji je investitor tvrtka B.E.K. Projekt, a koja je računavši na sigurno usvajanje novih parametara gradnje, unaprijed izgradila etažu više koja do danas nije bila dozvoljena.

Da bi apsurd bio veći, izgrađena je stambena zgrada u komunalnoj zoni u kojoj gradnja takvih objekata nije dozvoljena.

Nažalost, takvih je primjera u Makarskoj sve više.

Građani se guše u betonu dok Hloverka prodaje svoj politički utjecaj na štetu svih građana Makarske', poručuju iz Udruge Osejava.

U dizanju ruke 'za'  usvajanje novog Prostornog plana pridružili su joj se i: Marko Ožić Bebek (HDZ), Marko Raos (HDZ,) Marija Lelas (HDZ), Miro Mucić (HDZ), Mario Vranješ (HDZ), Daniela Primorac (HDZ) i Petra Šantrić (HDZ).


Vaša reakcija na temu