Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
VIDEO: ZAVRŠILA INTERVENCIJA NA GRIPAMA: Prepilani stupići na parkiralištu

VIDEO: ZAVRŠILA INTERVENCIJA NA GRIPAMA: Prepilani stupići na parkiralištu

Bila je pozvana i policija

22.00 - Dva sata nakon što je započela nizom verbalnih sukoba i  pozivom policiji, okončana je intervencija na Gripama. Cestar je prepilio pet stupića na parkiralištu kojim upravlja JU šporski objekti te je obojao pješački prijelaz. Sve se odvijalo pod nadzorom dogradonačelnika Bojana Ivoševića i zakupca parkirališta Tonća Omrčena, a u jednom trenutku je stigao i ravnatelj JUŠO, Tomislav Borozan.

Dok je Ivošević tvrdio kako je već godinama na snazi pljačka, budući da zakupac koristi dvostruko veću površinu od one koju plaća, Omrčen i Borozan su tvrdili kako je sve po zakonu te kako je po srijedi politički obračun.

Ranije objavljeno

Zamjenik splitskog gradonačelnika Bojan Ivošević na prakiralištu na Gripama nadgleda jutros najavljeni početak pilanja stupića.

U jednom trenutku situacija je eskalirala, padale su teške riječi, 'prozivala se rodbina', a onda je pozvana i policija.

Dogradonačelnik tvrdi kako za sve ima dokumentaciju.

- Poslan je dopis i tražilo se očitovanje. Informirani su da je parcela veća nego je u ugovoru za tisuću i nešto kvadrata. Koriste veću površinu koju nisu plaćali. Gdje su otišli novci? Treba izračunati kolika je šteta i utvrditi odgovornost. Odgovorni su oni koji potpisuju ugovore, a to su ravnatelji javnih ustanova, poručio je Ivošević.

- Stupići su bili kada sam ja došao. Ovo se radi pod okriljem noći. Zna se šta se radi pod okriljem noći. Postoji pravo i pravosuđe, a ne zakon ulice, poručio je zakupac parkirališta Tonći Omrčen.

Omrčen tvrdi kako nije dobio nikakav dokument te kako on nije pravnik. Prema njegovim riječima, sve je 'čisto'.


Nakon što je stigla policija, u tijeku je izrada zapisnika.

Svađa se nastavlja, spominje se hapšenje i zatvaranje, USKOK...

- Šuljete se kao šišmiš, poručio je Omrčen Ivoševiću.

- Mi znamo koja je ovdje priča, rekao je Ivošević.

Oko 20.50 stigli su radnici Cestara. Oni bi, prema Ivoševićevim riječima trebali ukloniti pet stupića i obojati pješački prijelaz.

Pozvao nas je da nastavimo snimati radove, kako 'Omrčen ne bi napravio nešto radnicima Cestara'.

Na parkiralište je stigao i ravnatelj Javne ustanove športski objekti, Tomislav Borozan koji je poručio da se problem treba riješiti pravnim putem. 

Radnici su započeli pilati stupiće.

- Radite presing, radite mobing, sve što nije normalno. Jako ste bezobrani, upadate mi u riječ, rekao je Borozan Ivoševiću.

Borozan je kazao kako će Grad sutra dobiti pisani odgovor i očitovanje.

- Ja sam ovdje legalno. Imam sve ugovore. Pilaju stupove koji su ovdje 40 godina. Meni je onemogućen rad, tvrdi Omrčen.

- Gospodin gradonačelnik je imenovao Upravno vijeće i na dnevnom redu je bio i ovaj parking. Mi već 90 dana raspavljamo o ovom parkingu i gospoda zakazuju tematsku sjednicu na temu ovog parkinga. I sada najedanput, danas se događa ovo što se događa. Dogradonačelnik na ovaj način, na silu, bez ijednog pravnog argumenta i činjenice, radi ovo što radi. Ovaj parking u ovim gabaritima egzistiran od 1997., od osnutka JUŠO-a, pa i ranije i nikad ništa nije bilo sporno. Mi samo upravljamo ovim što nam je vlasnik - Grad dao. Ako Grad misli nešto poduzeti, onda to ide pravnim putem. Ovaj parking je sastavni dio ustanove, neophodan je za našu djelatnost. Ovo rušenje može samo biti štetno za grad, kazao je Borozan.

- Zamjenik je takav karater. Ovo je silovanje. Jedini put je legalna procedura, temeljem pravnih dokumenata. Grad je danas u 15.15 sati prvi puta do sada poslao jedan dokument. Ovdje je po srijedi politički obračun, zaključuje Borozan ističući kako je on po struci pravnik.



Vaša reakcija na temu