Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
VIDEO Zoran Milanović u Splitu: Hajduk je igrao s petokrakom na prsima, mogao si se nabosti na nju, to je ružno izgledalo...

VIDEO Zoran Milanović u Splitu: Hajduk je igrao s petokrakom na prsima, mogao si se nabosti na nju, to je ružno izgledalo...

SDP-ov predsjednički kandidat dao je izjavu medijima na Peristilu

Zoran Milanović je u Splitu upitan za komentar svoje rečenice da je Hajduk bio Titov omiljeni klub. Točnije, mediji su ga pitali kako se osjeća u Splitu nakon te izjave i misli li da će mu to donijeti ili odnijeti glasove.

- To ste me stvarno pitali? - prvo je rekao Milanović. 

'Da', bio je odgovor novinarke, uz pitanje je li on stvarno izjavio da je Titu Hajduk bio omiljeni klub.

- To je istina, ne vidim zašto bi s time itko imao problema. Ja nisam navijao za Hajduk, kad sam navijao za klubove, zato što je to bio Titov omiljeni klub, to mi je možda mogao biti razlog da ne navijam za Hajduk, ali to je istina. U danima kada nam se pričaju nevjerojatne besmislice, kada se provodi jedan memoricid prema onome što smo živjeli i što pamtimo, što nije bilo savršeno, bilo je katkad i iritantno, bilo je pogrešno, bilo je ljudski. Sve što sam rekao na tu temu sam rekao - kazao je SDP-ov predsjednički kandidat.

Što se tiče utjecaja na glasove vezano za tu izjavu, kazao je:

- Nisam razmišljao o glasovima u Rijeci u Splitu, rekao sam istinu kojom se ide na neistinu koja se plasira s druge strane, a kojom se ljude želi podijeliti. Hajduk je bio takav kakav je bio - rekao je Milanović, a potom rekao da bi želio da se prijeđe na važnije teme.

Još je na ovu temu rekao:

- Hajduk je bio hrvatski klub, ali je bio i klub koji je imao petokraku u grbu, koji je igrao s petokrakom na prsima, mogao si se nabosti na nju, to je ružno izgledalo, ali tako je bilo, neka to ljudi znaju.

Na opasku da Hajduk nije banalno pitanje u Splitu, odgovorio je:

- Nije ni religijsko.


Vaša reakcija na temu