Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović VIDOVIĆ KRIŠTO PODRŽALA MOST 'Tko je Đogaš? Kerum je marioneta vladajućih struktura, Ivošević je očito nestabilan'

VIDOVIĆ KRIŠTO PODRŽALA MOST 'Tko je Đogaš? Kerum je marioneta vladajućih struktura, Ivošević je očito nestabilan'

'Markotić je moralan, radi za javni interes i građane'

Karolina Vidović Krišto, nezavisna saborska zastupnica koja je nekoć bila dio Kluba Domovinskog pokreta podržala je Josipa Markotića, Mostovog kandidata za splitskog gradonačelnika.

- Kada su izbori u drugom po veličini gradu, onda je to i nacionalno pitanje i naravno da ne mogu biti neutralna jer se Hrvatska sustavno razgrađuje. Glas za bilo koju od dosadašnjih vladajućih opcija je glas za nastavak rastakanja države - rekla je. 

Hrvatska je, navela je, suočena s institucionalnom nepravdom.

- Nama institucije ne rade jer su blokirane. Nisu ih blokirali marsovci nego političari i dobar dio medija. Zato podrška Markotiću jest podrška drukčijoj politici. Čovjeku koji je moralan, koji je kroz rad pokazao da radi za opće dobro, zalaže se za malog čovjeka, za najnezaštićenije, za hrvatskog građanina - istaknula je.

Dodala je i da Hrvatskoj ne trebaju političari koji će vladati, nego oni koji će služiti. Potom je 'izrešetala' splitske kandidate.

- Što se dogodilo Kerumu i sucima koji su za vrijeme lockdowna bančevali i pijančevali? On sa sucima kojima je predmet na sudu? Dogodilo se da su suci ostali i da je Kerum opet kandidat. To je dokaz da je pravni poredak suspendiran, dokaz da je Kerum marioneta vladajućih struktura. Očito je riječ o ucijenjenom čovjeku, u svakom trenutku mu se može izvući kazneni predmet i biti otvoren - rekla je o Željku Kerumu, kandidatu HGS-a.

Nastavila je da vladajuće strukture, HDZ, SDP i njihovi sateliti blokiraju Hrvatsku. 

- Tko je taj Đogaš? Nikad čula za tog čovjeka, nikada se ni o čemu nije oglasio, nikada nije digao glas protiv nepravde i sad je kandidat za gradonačelnika. To je politički apsurd. Uostalom, prihvatiti kandidaturu u ime HDZ-a koja već dugo nije stranka, već organizacija za zaštitu međusobnih privilegija znak je da taj čovjek radi za svoje osobne interese, ne za građane - ustvrdila je o Zoranu Đogašu, nestranačkom kandidatu HDZ-a.

Što se tiče Ivice Puljka, 'napala' ga je preko zamjenika Bojana Ivoševića.

- Njegova desna ruka je očito nestabilna osoba što sve radi, od vrijeđanja žrtava holokausta do građana Splita i Hrvatske. Ljudi koji se moraju baviti svojim vlastitim aferama i skandalima ne mogu voditi grad - rekla je.

Smatra da SDP ne mora ni komentirati, ali je navela' skandaloznog' Ranka Ostojića i povezanost s EPH medijem.

- SDP je po nepravdi i korupciji stariji brat HDZ-a. Od takvih ne možemo očekivati promjene - zaključila je.

Za Pametno za Split i Dalmaciju nije čula, a o Možemo je navela da su u Zagrebu je dio vladajućih struktura i izdanak krupnog kapitala. Nazvala ih je  ideološkim ekstremistima koji rade na štetu građana. 


Vaša reakcija na temu