Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Vijest koja je šokirala Split: Umro Alem Ćurin

Vijest koja je šokirala Split: Umro Alem Ćurin

Od poznatog ilustratora opraštaju se mnogi

Split je danas zatekla vijest da je umro Alem Ćurin, poznati grafički dizajner, ilustrator, slikar, skulptor, prozni pisac i esejist. 

Mnogi se opraštaju od Ćurina koji u Splitu uživao veliki ugled.

Početkom 90-ih postao je grafički dizajner u splitskom HNK-u, bio je autor većine plakata kazališne produkcije za HNK te Splitsko ljeto sve do kraja devedesetih, a ovo ljeto je u Plinarskoj otkriven veliki mural po njegovom radu iz 90-ih. 

Surađivao je u Profilu, podlistku Nedjeljne Dalmacije kao ilustrator i grafički urednik, osnivač je i  samostalne grafičke radionice Think Ink. Nakon kontroverzne privatizacije Slobodne Dalmacije prelazi u tjednik Feral Tribune gdje ostaje do prestanka izlaženja lista 2008. godine.

- Četrdeset godina na vlastitim tračnicama, na vlastitom gorivu i sagorijevanju, možda to i je neki zabačeni kolodvor izvan i komercijalnih i underground linija, ali je moj, a to, moli' ću lijepo, nije ni veleizdaja, niti tu ima krivnje, niti mi itko ima pravo suditi za to - napisao je Dragan Markovina.

- Otišao je moj veliki prijatelj i još veći umjetnik Alem Ćurin. Pisao sam pregovore za njegovu prvu izložbu stripa, pa slika i skulptura a onda i ilustracija a sad me toka i in memoriam. Jebiga Aleme, viđat ću te sad samo na mojim zidovima gdje vise table tvojih stripova i ilustracija. Ni ti ni ja ne vjerujemo u ono adio i zagrobni život pa ostaje samo reći - falit ćeš stari druže - objavio je Zlatko Gall.

Vaša reakcija na temu