Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: screenshot / HRT VIJORI SE UKRAJINSKA ZASTAVA Oko 60 izbjeglica na otoku Murteru
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

VIJORI SE UKRAJINSKA ZASTAVA Oko 60 izbjeglica na otoku Murteru

'Htjeli smo im ublažiti patnje'

Otok Murter prihvatio je 60-ak izbjeglica iz Ukrajine pa im dvije otočne općine nastoje pomoći koliko mogu. Na poseban način dobrodošlicu im je zaželjela općina Murter-Kornati. Zavijorila se na općinskom jarbolu i ukrajinska zastava.

- Oko toga nismo dvojili, zato što na Murteru trenutno ima puno Ukrajinaca, njih oko 60. Htjeli smo im s time pokazati dobrodošlicu i ublažiti im patnje - rekao je za HRT Toni Turčinov, načelnik općine Murter-Kornati.

Na pitanje kako im se pomaže i pruža podrška, načelnik je rekao je kako im se primarno skupila hrana koju će u paketima dijeliti svaki tjedan, ali i skupljaju financijsku pomoć.

Istaknuo je i kako postoji grupa na Facebooku koja aktivna od početka rata i tu se dogovara s organizacijom Crvenog križa. 

Vaša reakcija na temu