Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
VILA DALMACIJA NA DORH-u: BATT-u je dostavljen popis drugih prostora, iz 'Staklenika' moraju izaći

VILA DALMACIJA NA DORH-u: BATT-u je dostavljen popis drugih prostora, iz 'Staklenika' moraju izaći

U Banovini smatraju odgovornim službene osobe, ne i braniteljske udruge

U gradskoj upravi ne odustaju od ideje da BATT i HVIDRA isele iz prostora u kompleksu Vila Dalmacija koji se trenutačno koriste bez pravnog osnova. 

Na sastanku s predstavnicima BATT-a održanom u gradskoj upravi u četvrtak gradonačelnik Ivica Puljak, zamjenik Bojan Ivošević i pročelnica za gradsku imovinu Maja Đerek ponudili su, kako doznajemo, zakonski način rješavanja problema.

Dostavio im se popis 40-ak poslovnih prostora za koje će biti raspisan javni natječaj za zakup za udruge. Za njih će plaćati bitno manju zakupninu od tržišne, pri čemu će biti od važnosti i program udruge.

Neki prostori su u centru grada, a pojedini u raznim kotarevima, ali svakako većina veće kvadrature i u bitno boljem stanju od objekta Staklenik, kojeg sada koriste.

U gradskim poslovnim prostorima zakupnici su već sada neke braniteljske udruge, koje su prostore dobile na javnom natječaju.

Iz Banovine napominju kako neće više tolerirati dodjelu prostora bez javnog natječaja te da pojedine udruge budu u povoljnijem položaju od drugih.

Što se tiče korištenje objekata Staklenik i Baraka, dokumentacija je u petak poslana DORH-u radi provjere jesu li službene osobe potpisivanjem ugovora o korištenju, besplatno i bez javnog natječaja, počinile kaznena djela protiv službene dužnosti te radi utvrđenja štete nastale Gradu Splitu.

Odgovornost se, napominju, odnosi na službene osobe u Banovini koje su, vjeruje nova administracija, potpisale ugovor protivan zakonu, ne i na udruge. Braniteljske udruge su, kažu, morale biti obaviještene od strane službenih osoba o nemogućnosti potpisivanja takvog ugovora i stoga na njima nije odgovornost.

Vaša reakcija na temu