Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
VINKO ZULIM OPTUŽEN ZA PRIJETNJU NOVINARU 'Znam gdje živiš i da imaš dvije curice đubre četničko'

VINKO ZULIM OPTUŽEN ZA PRIJETNJU NOVINARU 'Znam gdje živiš i da imaš dvije curice đubre četničko'

Za bivšeg saborskog zastupnika HDZ-a traže uvjetnu kaznu

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu podiglo je optužnicu za prijetnju protiv bivšeg saborskog zastupnika HDZ-a i dugogodišnjeg načelnika Općine Seget Vinka Zulima. Radi se o kvalificiranom obliku prijetnje novinaru Slobodne Dalmacije Vinku Vukoviću u svezi obavljanja njegovog posla. Za isto djelo optužen je i Bojan Ivošević, zamjenik Ivice Puljka, a i predložena sankcija je identična, godinu dana zatvora uvjetno s rokom kušnje od tri godine. 

DORH je u petak objavio obavijest o podignutoj optužnici bez navođenja identiteta. Navode da se osnovano sumnja kako je Zulim, tijekom telefonskog razgovora 20. siječnja, revoltiran pitanjem o zapošljavanju njegovog sina u Općini, povišenim tonovima Vukoviću najprije uputio uvrede, a potom i ozbiljnu prijetnju što je kod novinara izazvalo osjećaj uznemirenosti i straha za njega i njegovu obitelj. 

Vuković je nazvao Zulima da ga upita je li M. Z., za kojeg se navodi da je zaposlen u Općini, njegov sin. Na to je Zulim planuo i rekao Vukoviću da zna tko je i gdje živi te da ima dvije curice. Vrijeđao ga je nazivima đubre četničko, smeće udbaško. Spomenuo je i mogućnost dolaska na Vukovićevu adresu stanovanja, na što ga je novinar pitao što bi napravio da dođe. Zulim mu je kazao da bi ga poljubio u čelo, navodi se u optužnici. 

Zulim je ispitan u Državnom odvjetništvu te je negirao prijetnju. Kaže da je djecu spominjao u kontekstu toga da se njegov sin ostavi na miru. Tvrdi da ga je Vuković vrijeđao da je kriminalac i lopov te da ga je opsovao. Kazao je i kako je htio na kraju sve okrenuti na šalu i da se bio spreman sastati s Vukovićem zagrliti ga i poljubiti. 

Kontaktirali smo i novinara Vukovića. 

'Neugodno sam iznenađen što sam o optužnici doznao od novinara, a ne Državnog odvjetništva, no drago mi je što je pet i pol mjeseci nakon prijave napravljen pomak i dignuta optužnica, ponajprije zbog moje obitelji i svih novinara koji pošteno obavljaju svoj posao i trpe prijetnje i uvrede od raznih Zulima', kazao nam je Vuković.

Vaša reakcija na temu