Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay.com VIS: 4. međunarodna konferencija 'Mediterranean Islands Conference 2022'

VIS: 4. međunarodna konferencija 'Mediterranean Islands Conference 2022'

Organiziraju je Sveučilište VERN i Institut Ivo Pilar

Sveučilište VERN' i Institut društvenih znanosti Ivo Pilar najavljuju 4. međunarodnu multidisciplinarnu znanstvenu konferenciju 'Mediterranean Islands Conference 2022' koja će se održati od 14. do 17. rujna na otoku Visu (Viškog boja 3, grad Vis).

U kontekstu aktualnih globalnih kretanja te energetske (ne)ovisnosti Europske unije uzrokovane ratom u Ukrajini, ovogodišnja će konferencija ponuditi analize, prijedloge i diskusije o razvoju Mediterana u 20 konferencijskih tema: arhitektura, demografija, geografija, javni servisi, kultura i tradicija, mediji i komunikacija, migracije, obnovljivi izvori energije, obrazovanje, održivi razvoj, podmorje i biologija, poljoprivreda i ribarstvo, posao i gospodarstvo, povijest, sigurnost, sport, turizam te umjetnost i književnost.

Glavna obilježja ovogodišnje konferencije:

- više od 100 znanstvenih radova

- više od 150 znanstvenika

- 17 zemalja

- 20 tematskih područja za gospodarski i društveni razvoj Mediterana.

Ovogodišnji uvodničari su ugledni stručnjaci prof. emeritus dr. sc. Frano Barbir s Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Splitu te prof. dr. sc. Mladen Merćep s odjela za translacijsku medicinu Dječje bolnice Srebrnjak, koji će sudionicima pružiti uvid u problematiku energetske održivosti i najnovijih medicinskih dostignuća, kao uvertiru za dijalog o aktualnim globalnim temama.

U okviru konferencije bit će otvorena i izložba studentskih fotografiju na temu 'Osjeti Mediteran'. 

Za sve dodatne informacije u vezi programa konferencije posjetite stranicu http://www.mic-vis.eu/.

Vaša reakcija na temu