Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
VISKOVIĆ O PULJKOVIH 100 DANA: Split za sada još uvijek 'bakće' zaostalim odlukama i dubiozama prethodnog razdoblja

VISKOVIĆ O PULJKOVIH 100 DANA: Split za sada još uvijek 'bakće' zaostalim odlukama i dubiozama prethodnog razdoblja

'Cilj kvalitetnog upravljanja bilo čime, Gradom, poduzećem, kuhinjom... je uspostavljanje efikasnog i odgovornog sustava koji rutinski rješava i prevenira probleme'

Tamara Visković, gradska vijećnica platforme Možemo koja u koaliciji s kolegama iz stranke Pametno za Split i Dalmaciju podržava gradonačelnika Ivicu Puljka, komentirala nam je prvih 100 dana mandata. U tom periodu, smatra, treba aktivnim političkim potezima postaviti temelje konzistentne javne politike, pod uvjetom da je ista prethodno definirana, odnosno da postoji. 

- Nije realno očekivati da se u tako kratkom roku vide bogznakakvi rezultati promjene, ali je realno očekivati da se preuzmu uzde poduzeća i ustanova u vlasništvu Grada, da se definiraju prioriteti, kratkoročni i dugoročni, te da se unutar svih resora i institucija poduzmu konkretni koraci koji vode k njihovoj realizaciji - kaže. 

Naglasila je i kako se Split za sada još uvijek 'bakće' zaostalim odlukama i dubiozama prethodnog razdoblja, a naznake promjena se vide tek u raspisu javnih poziva za nadzore i upravna vijeća, kojih rezultat još čekamo. 

Uobičajen je postupak novoizabranih kandidata, dodaje, da u tom razdoblju pokažu odlučnost nekom većom, javno vidljivom akcijom koja će privući pozornost.

-  Za prethodnog gradonačelnika to je bilo 'čišćenje' Žnjana od nelegalnih objekata na plaži, za ovog su to najave uklanjanja štandova i pilanje stupića, no takvi potezi su simboličkog značaja - napominje.

Naime, podvlači, cilj kvalitetnog upravljanja bilo čime, Gradom, poduzećem, kuhinjom...  je uspostavljanje efikasnog i odgovornog sustava koji rutinski rješava i prevenira probleme, a ne akutni napadaji osobnog obračunavanja s pojedinačnim problemima.

-  Ako već nije moglo u 100 dana, u 200 bi moralo - zaključila je Visković.

Vaša reakcija na temu