Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Visoki Trgovački sud ukinuo privremenu mjeru u Vodovodu, evo što kažu dogradonačelnik Splita i HDZ-ov direktor
NAŠ GRAD Gradsko vijeće i rad gradskih tvrtki Piše: Dalmatinski portal

Visoki Trgovački sud ukinuo privremenu mjeru u Vodovodu, evo što kažu dogradonačelnik Splita i HDZ-ov direktor

Nastavljaju se prepucavanja oko izbora čelnika ViK-a

Splitski dogradonačelnik Antonio Kuzmanić pohvalio se novim vijestima sa suda. Radi se o rješenju Visokog trgovačkog suda koji je prihvatio žalbu Grada Splita i preinačio rješenje Trgovačkog suda u Splitu te tako odbio prijedlog za određivanjem privremene mjere u predmetu koji se po prijedlogu Grada Kaštela vodi protiv Vodovoda i kanalizacije radi zaustavljanja odluka skupštine društva sa 124 sjednice. 

'To znači da je odluka Trgovačkog suda u Splitu, kojom je donesena privremena mjera bila nezakonita i nepravilna!' Rješenje je doneseno prije nego što je prijedlog za povlačenjem privremene mjere podnesen od Grada Kaštela. Zanima me kakva će izjava biti danas?', napisao je Kuzmanić u objavi s rješenjem Visokog trgovačkog suda. 

S komentarom se javio i direktor ViK-a Tomislav Šuta koji smatra da je gradonačelniku Puljku kao direktor gradske tvrtke zasmetao nakon što je postao predsjednik splitskog HDZ-a. Već je najavio kako odlazi s mjesta direktora. Kaže nam da je ova odluka suda sada sasvim irelevantna jer je već dogovoreno da se na skupštini društva idućeg tjedna donese odluka o raspisivanju novog natječaja za direktora. 

'Kao osoba ovlaštena za zastupanje, poduzeo sam sve korake kako bi se u najkraćem roku raspisao natječaj za izbor novog direktora, što očekujemo 8. svibnja. 

Kako sam i najavio, povukao sam svoju kandidaturu i potrebno je da gradonačelnik što prije imenuje novog direktora kako bi osigurali kontinuitet i da realizacija započetih projekata ne pati. Interes i stabilnost ViK-a mi je bio jedini prioritet od početka ovog političkog obračuna koji je gradonačelnik pokrenuo protiv mene. 

Prvostupanjski i drugostupanjski sud ostali su pri stajalištu kako je za sve odluke, a pogotovo odluke poput ove, potrebna suglasnost svih gradova i općina suvlasnika ViK-a, a ne samo jednostrana volja gradonačelnika Puljka. 

Protekla dva dana otvorili smo još dva gradilišta, a bageri na našim gradilištima prostiru se od Trogira do Podstrane. Ponosan sam na sve projekte koje smo realizirali u proteklom mandatu, njihova vrijednost je veća od tri milijarde kuna. 

Puno sreće želim i novom vodstvu kojem ostavljamo društvo na čvrstim temeljima s povijesno velikim brojem projekata. Na to sam ponosan, a vjerujem da ViK može nastaviti u istom smjeru', poručio je Šuta.

Vaša reakcija na temu