Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
VIZUALIZACIJA Ovako će izgledati Širina nakon rekonstrukcije

VIZUALIZACIJA Ovako će izgledati Širina nakon rekonstrukcije

Radi se o drugom najopterećenijem raskrižju u Hrvatskoj

Širina u Solinu drugo je najopterećenije raskrižje u Hrvatskoj. Preko njega iz smjera Kaštela prema Splitu i obrnuto dnevno prođe preko 46.000 vozila. 

IGH je izradio glavni projekt rekonstrukcije križanja koji predviđa dodavanja nove prometnice između postojećih kolnika te njezin denivelirani prijelaz preko postojećeg raskrižja Širina i rijeke Jadro mostom duljine 506 metara. 

Najveća značajka novog rješenja jest što će sva vozila prolaziti novim raskrižjem bez zaustavljanja, čime će se protočnost i sigurnost prometa značajno povećati.

- Realizacijom ovog projekta, odvojka s državne ceste prema Solinu, kao i rotora Mravince-TTTS napokon se stvaraju preduvjeti za prometno rasterećenje Solina i splitskog poluotoka - napisao je solinski dogradonačelnik Ivica Rakušić.


Vaša reakcija na temu