Vlahušić je novi branitelj, bio je 15 dana u sanitetu

Vlahušić je novi branitelj, bio je 15 dana u sanitetu

Rješenjem se pohvalio na Facebooku

Ministarstvo obrane priznalo je status branitelja bivšem dubrovačkom gradonačelniku Andri Vlahušiću. Time se pohvalio na Facebooku

- Vrijeme je najbolji sudac! Nakon 25 godina, Ministarstvo obrane Republike Hrvatske priznalo mi je status hrvatskoga branitelja, zbog rada u sanitetu Hrvatske vojske. Ako drugi nisu htjeli priznati Istinu, tadašnja djeca, a danas odrasli ljudi uvijek su je znali - napisao je Vlahušić na Facebooku. 

Kako je vidljivo iz dokumenta koji je objavio, Vlahušić je dobio status branitelja temeljem dvotjednog boravka u sanitetu 1995. godine, odnosno za vrijeme Oluje. Hrvatska je zahvaljujući novom Zakonu o braniteljima koji je donijela vlada Andreja Plenkovića, od donošenja tog zakona 2017., više od 22 godine nakon rata, dobila novih 1687 registriranih branitelja, dok je 10.600 zahtjeva u obradi. Tako će se broj od 505 tisuća registriranih branitelja još značajno povećati. Među novim braniteljima tako se našao i bivši gradonačelnik Dubrovnika.

Vlahušić je kao HNS-ovac dva mandata, odnosno osam godina, vodio grad Dubrovnik. No na posljednjim izborima nije se mogao kandidirati zbog pravomoćne sudske presude u slučaju Šipan. Riječ je o zakonu o lokalnim izborima kojim se pravomoćno osuđenim osobama zabranjuje kandidiranje na lokalnim izborima, a šira javnost taj je zakon prozvala Lex Vlahušić. Vlahušiću se trenutno sudi za aferu Revelin. Isto tako, ovaj je kontroverzni dubrovački političar svojedobno izašao iz HNS-a, a nedavno je najavio politički povratak 2021. godine sa svojom nezavisnom listom.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(57582, "");
Pregledaj komentare
29