Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
VLASNICI ŠTANDOVA NA ISTOČNOJ OBALI 'Ne igrajte nam se s egzistencijom'

VLASNICI ŠTANDOVA NA ISTOČNOJ OBALI 'Ne igrajte nam se s egzistencijom'

Kroz mjesec dana uklonit će se svi objekti bez ugovora na potezu prema kolodvoru

Kroz najdalje mjesec dana, štandovi, kiosci i štekati odlaze s Istočne obale. Barem prema najavama iz Banovine.

- Hoće li biti kroz 20 ili 30 dana, manje je važan konkretan datum, ali uskoro neće više biti tamo - potvrdio nam je voditelj komunalaca Goran Dlaka.

Na popisivanju nelegalnih štandova, odnosno objekata bez ugovora, dodajmo, bio je i dogradonačelnik Bojan Ivošević

Jedno od njegovih obećanja je i 'čišćenje' Istočne obale, zbog čega je i kao aktivist prozivao sve koje je smatrao odgovornima. Ni danas stranica Dnevna doza splitskog nereda kojom je administrirao nije propustila 'bocnuti' Vicu Mihanovića na ovu temu.

Kada su se slegli dojmovi, učinili smo đir među vlasnicima štandova.

- Mene je otac doslovno sjeo u auto i odveo kada je čuo da dolaze. Nisam agresivan tip, nisam siledžija, ali jednostavno me maknuo da ne ulazim u rasprave s njima jer nije prvi put da nam se igraju s egzistencijom - kaže nam Toni, vlasnik jednog od štandova.

Ističe da su im već dolazili s rješenjima, ali da bi odustajali jer 'nije lako bez pravnog temelja, a nemaju ga'.

- Kako god to netko shvatio, borit ću se za svoju obitelj. Kažu nam da izgledamo kao 'vašar', a prije 15 godina moj je otac došao u gradsku upravu s prijedlogom kako bi mogle izgledati 'kućice' i da bude sve uredno. Rekli su mu da nema potrebe, da je i cijeli Pazar sa štandovima - priča nam.

Sve što su htjeli je, kaže, živjeti, a s njima su se prebacivali od ustanove do ustanove. Naglasio je i da ne radi samo sezonu, nego svih 12 mjeseci u godini 'jer od ovoga živi obitelj, a nije im luksuz'.

- Rekli su da nemamo ugovor? I kada nismo imali, na kraju godine bi sve platili u Banovinu. Zašto nas ne puste na miru? Ovdje je oko 12 štandova, a to vam je barem puta četiri obitelji pa računajte - u dahu nam govori.

Smatra da ih treba pustiti barem sezonu za izgurati, a da onda traže alternativna rješenja.

- Pričaju o nekim natječajima? Pošteno? Ma ne budimo smiješni, sve je predstava za javnost - revoltiran je.

Kaže kad se vratio na štand, nakon što su otišli komunalci da je žena u trafici plakala.

- Srce mi se još više steglo, ne tražimo ništa, nego pošteno rješenje - zaključuje.

Vaša reakcija na temu