Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Vlasnik firme s Matejuške optužen za prijetnju Bojanu Ivoševiću, tužilaštvo traži godinu dana zatvora

Vlasnik firme s Matejuške optužen za prijetnju Bojanu Ivoševiću, tužilaštvo traži godinu dana zatvora

Do problema je došlo zbog ilegalnog reklamiranja u parku

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu podiglo je optužnicu protiv vlasnika turističke agencije na Matejuški zbog prijetnje upućene splitskom dogradonačelniku Bojanu Ivoševiću. U optužnici se navodi da je zaprijetio Ivoševiću da će ga istriskati. Tužilaštvo traži godinu dana zatvora. 

Optuženi, naime, već ima nekoliko kaznenih postupaka i pravomoćnih presuda pa je vjerojatno i to utjecalo na prijedlog o sankciji, pogotovo što se radi o djelima s elementima nasilja. 

U ovom slučaju vlasnik agencije je optužen za prijetnju kakvim zlom da bi ustrašio ili uznemirio, i to službenu osobu u vezi s njezinim radom, za što je zapriječena kazna zatvora od šest mjeseci do pet godina. 

Problem je ispao s reklamama koje je agencija postavljala na javnoj površini. Komunalni redari ispisali su brojne kazne, no ništa nije pomoglo. Te večeri u agenciju je svratio Ivošević i preko mobitela porazgovarao s vlasnikom. Nije dobro završilo. Policija je odvela vlasnika agencije, neko vrijeme je proveo i u istražnom zatvoru, a onda je pušten na slobodu uz mjeru opreza.

Vaša reakcija na temu