Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Vlasniku tornjaka koji je napao djevojčicu prekršajna prijava, nije držao pse pod nadzorom

Vlasniku tornjaka koji je napao djevojčicu prekršajna prijava, nije držao pse pod nadzorom

Splitska policija istražuje slučaj koji se jučer dogodio na Kmanu

U istraživanju napada psa na 14-godišnjakinju koji se dogodio sinoć na Kmanu u Benkovačkoj ulici, splitska policija nije utvrdila elemente kaznenog djela. Zasad su 57-godišnjeg vlasnika dvaju tornjaka prijavili za prekršaj članka 30. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, odnosno, držanje životinje bez nadzora, za što je propisana novčana kazna do maksimalno 200 DEM u domaćoj valuti.

U policiji nam nisu htjeli komentirati navode svjedoka koji tvrde da se vlasnik pasa izderao na 14-godišnjakinju i ostavio je krvave ruke. Svjedoci su naveli kako je djevojčica svog psa, pasmine Stafford, držala na povodcu, dok su tornjaci bili slobodni. 

Policija i dalje istražuje slučaj. Vlasnik, naime, tvrdi da je pse držao na povodcu. I on je zadobio jedan ugriz, dok je 14-godišnjakinju njegov pas ugrizao za ruku. Ima i prijelom kosti zapešća. Policija istražuje je li ta ozljeda nastala dok je za povodac potezala svog psa ili se, pak, radi o ozljedi koju je zadobila u napadu tornjaka. 

Djevojčica je zadržana u bolnici. Njeno stanje se prati.

Vaša reakcija na temu