Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Facebook VLAST U SPINUTU Teo Krnić: Ako Kovač Levatin želi podršku SDP-a za predsjednika Vijeća, zanima nas malo više od 'usluga medijacije'

VLAST U SPINUTU Teo Krnić: Ako Kovač Levatin želi podršku SDP-a za predsjednika Vijeća, zanima nas malo više od 'usluga medijacije'

Naveo je koje su ključne stvari za njih

Teo Krnić, nositelj liste SDP-a za Vijeće Gradskog kotara Spinut, prokomentirao je situaciju nakon izbora u tom kvartu. Njegova stranka i HDZ dobili su jednak broj mandata i sve ovisi o nezavisnom vijećniku.

- Za nekoga tko 'ima averziju od visoke politike' moram primijetiti da je pristup ovakvoj situaciji već viđen na našoj političkoj sceni. Ne tako davno imali smo mesijanski pristup Bože Petrova koji je također nudio medijaciju, a rezultiralo je time što je MOST na kraju dva puta doveo HDZ na vlast. Nadam se da se takav scenarij neće ponovo dogoditi sada i na našoj, kvartovskoj razini. Odnosno, nadamo se da Luka Kovač Levantin neće krenuti stopama svog kolege s liste od prije dvije godine, koji je dva puta Spinut izručio HDZ-u - poručuje Krnić.

Kako bi SDP podržao Luku Kovača Levantina za predsjednika Vijeća kotara, dodaje, zanima ih malo više od 'usluga medijacije'.

- Iako smo predložili razgovore o vizijama zajedničkog djelovanja za dobrobit našeg kotara, nemamo problema ni s javnim pregovorima s nezavisnom listom. Znamo da su već obavili razgovore s HDZ-om, a što se nas tiče, mi možemo i javno razgovarati o načinu na koji bismo zajedno vodili kotar. Ono što je nas zanimalo su projekti koje bi provodili kroz Vijeće kotara te način na koji bi djelovalo Vijeće jednako kao i način na koji bi se koristili svi raspoloživi kotarski resursi. To su za nas ključne stvari, a samo pozicioniranje unutar Vijeća, kao i podjela funkcija su nam manje bitni - ističe Krnić.

Dodaje kako ne umanjuju važnost medijacije kad dođe do raskola unutar obitelji, prijatelja, poslovnih partnera, ali ovdje imamo dvije različite opcije koje imaju sasvim različite poglede na rad Vijeća kotara. 

- Mislim da g. Kovač Levantin nije sasvim neupućen pa da ne zna da je prošla kotarska vlast srušena jer je g. Čaljkušić netransparentno koristio kako kotarske prostorije tako i kotarska financijska sredstva te je iza leđa građana kotara gurao projekt spajanja Gajeve ulice i Mandalinskog puta. Nama je takav način rada Vijeća kotara potpuno neprihvatljiv i ne postoji medijator koji bi nam mogao približiti takav štetan način rada Andrije Čaljkušića i HDZ-a da nam postane prihvatljiviji. Hvala, ali ne, hvala! Ukoliko nezavisna lista želi iskrene razgovore o dobrobiti Spinuta, mi se apsolutno stavljamo na raspolaganje. Ukoliko žele samo manevar kojim će opravdati neku svoju, možda već donesenu odluku, onda sasvim sigurno ne želimo sudjelovati u tom igrokazu - zaključuje Krnić.

Vaša reakcija na temu