Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Vodeći hrvatski distributer investicijskog zlata otvorio svoj prvi ured u Dalmaciji
Promo Piše: Sponzorirani sadržaj

Vodeći hrvatski distributer investicijskog zlata otvorio svoj prvi ured u Dalmaciji

Centar Zlata u samom središtu Splita

Investicijsko zlato u fizičkom obliku standardiziranih zlatnih poluga i zlatnika sve je popularniji oblik dugoročne štednje u svijetu, ali i u Hrvatskoj. Potražnja za zlatom posebno je visoka u periodima visoke inflacije i niskih kamatnih stopa na bankovnu štednju jer se zlatne poluge i zlatnici tradicionalno smatraju zaštitom od inflacije i ekonomskih nestabilnosti.

Podaci Centra Zlata, vodećeg hrvatskog distributera investicijskog zlata, pokazuju kako je potražnja za zlatom u Hrvatskoj u 2022. godini bila dvostruko viša nego u prethodnoj godini, a taj se trend nastavio i u prvom kvartalu 2023. godine. Hrvati su prethodne godine kupili oko pet tona investicijskog zlata u vrijednosti oko dvije milijarde kuna, a podaci Svjetskog vijeća za zlato pokazuju kako je 2022. godina bila godina najveće potražnje za zlatom u povijesti, ali i da je potražnja za fizičkim zlatom u obliku poluga i zlatnika ove godine još veća.

Split dobio novo i moderno mjesto za kupnju investicijskog zlata

Upravo zbog toga, Centar Zlata je proširio svoju mrežu fizičkih poslovnica u kojima je moguće kupiti i prodati investicijsko zlato i srebro po aktualnim cijenama i na Dalmaciju, otvorivši ured u samom središtu Splita, na adresi Ćirila i Metoda 38. Taj ured predstavlja ukupno petu poslovnicu Centra Zlata u Hrvatskoj i prvu u Dalmaciji, a opremljena je po najvišim standardima koji omogućuju brzu i jednostavnu kupnju i prodaju zlatnih poluga i zlatnika poznatih europskih kovnica s uglednog LBMA popisa.

- Potražnja za fizičkim zlatom u velikom je porastu u Hrvatskoj, ali još uvijek smo daleko od zapadnih europskih država u kojima je ulaganje u zlato puno češći oblik dugoročne štednje. Ukidanjem svih poreza na ovaj oblik štednje 2013. godine, i u Hrvatskoj su se stvorili preduvjeti za isplativo ulaganje u zlato kojemu je cijena u proteklih 20 godina u prosjeku rasla više od 8% godišnje, što je znatno isplativije od držanja novca u banci - tvrdi Saša Ivanović, glavni direktor Centra Zlata.

Kako ulagati u investicijsko zlato u fizičkom obliku?

Sam proces ulaganja u investicijsko zlato vrlo je jednostavan i brz, a suprotno uvriježenom mišljenju, nije rezerviran samo za najbogatije jer je moguće kupiti poluge mase samo jednog grama pa sve do kilograma, tako da se za svakoga može ponešto pronaći. Kupnja u prosjeku traje svega desetak minuta, moguće je preuzimanje zlata sa sobom, kao i opcija besplatne pohrane u sefu prvih godinu dana.

- Potrudili smo se razviti najbolju moguću razinu usluge u našim poslovnicama koja omogućuje klijentima kupnju zlata i srebra bez ikakvog čekanja na isporuku, sve po principu “Dođi – plati – nosi”. Plaćanje je moguće i gotovinom za iznose do 10.000 eura, a sve otkupne i kupovne cijene jasno su naznačene na našem cjeniku i automatski se ažuriraju, sukladno burzovnoj cijeni zlata, svakih pet minuta. Ovakav princip odlično funkcionira u Zagrebu, Rijeci i Osijeku, a vrlo smo ponosni što ovu uslugu sada nudimo i u Dalmaciji - poručuje Josip Kokanović, operativni direktor Centra Zlata.

Investicijsko zlato u fizičkom obliku, osim visokog povijesnog prinosa i neoporezivosti, posebno je privlačno štedišama jer se radi o obliku štednje koji ne ovisi o bankama ili državi, prenosiv je i daje visoku razinu neovisnosti.

Vaša reakcija na temu