Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
VODICE Započela 32. Sabatina, dodijeljena priznanja

VODICE Započela 32. Sabatina, dodijeljena priznanja

Tradicionalno je zasađena spomen loza

U Vodicama je započela 32. Sabatina, Međunarodni susret vinara i vinogradara, u organizaciji Zadružnog saveza Dalmacije i Hrvatske udruge vinskih gradova.

Program je započeo otvaranjem Sajma vinogradarstva i vinarstva, burze i izložbe vina i proizvoda, zasađena je spomen loza, a potom su uručena priznanja laureatima Sabatine.

Priznanje 'Stanko Ožanić' za životni doprinos unaprjeđenju vinogradarstva i Sabatine dodijeljeno je mr. sc. Višnji Šimunović. Ova magistrica agronomije, gotovo cijeli radni vijek provela je u Hrvatskoj poljoprivrednoj-šumarskoj savjetodavnoj službi.

Priznanje 'Stjepan Bulić' za životni doprinos unaprjeđenju vinarstva i Sabatine otišlo je dr. sc. Tihi Pausini, prvom doktoru enologije u Hercegovini, vanjskom suradniku na Agronomskom i prehrambeno-tehnološkom fakultetu Sveučilišta u Mostaru

Priznanje 'Mate Bobanović' za višegodišnji samoprijegoran rad u vinogradarstvu i vinarstvu dobila je Mandica Erceg, dipl. ing., dugogodišnja je enologinja Vinoplod vinarije iz Šibenik, a Priznanje 'Zlatan Plenković' za mladog vinogradara-vinara, Ante Sladić iz Plastova u Skradinu. 

Priznanje uzornim vinogradarima i vinarima koje dodjeljuje Hrvatski poljoprivredni zadružni savez dobili su Joso, Marko i Ivan Sladić iz Plastova u Skradinu, a Priznanje zadružnom djelatniku otišlo je Boži Voliću iz Zagreba, koji je najveći dio radnog vijeka proveo u zadružnim organizacijama, a dugogodišnji je predsjednik Hrvatskog poljoprivrednog zadružnog saveza.

Zlatno pero Sabatine za afirmaciju vinogradarstva, vinarstva, zadrugarstva i Sabatine kroz medije dodijeljeno je šibenskoj novinarki i urednici Jadranki Barišić s Radio ritma, a Zlatna amfora Sabatine za doprinos razvoju vinogradarstva i vinarstva (dodjeljuje Hrvatska udruga vinarskih gradova), Šibensko-kninskoj županiji.

Tijekom trodnevnog programa manifestacije održat će se brojna stručna i znanstvena vinogradarsko-vinarska predavanja, te predstaviti inovacije, projekti, proizvođači vina i jakih alkoholnih pića.

Vaša reakcija na temu