Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Vozač autobusa i vlasnik agencije optuženi za šverc marihuane vrijedne 4,6 milijuna kuna

Vozač autobusa i vlasnik agencije optuženi za šverc marihuane vrijedne 4,6 milijuna kuna

Carinicima je bilo sumnjiv autobus bez putnika, ali pun torbi…

USKOK je digao optužnicu protiv vlasnika dubrovačke turističke agencije i vozača u čijem je autobusu 22. kolovoza na graničnom prijelazu Karasovići pronađeno 312 kilograma marihuane vrijedne 4,6 milijuna kuna. 

Carinicima je bio sumnjiv autobus bez putnika, ali pun torbi. Nisu sve mogle stati u prtljažnik autobusa pa ih je dosta bilo i u putničkom prostoru. U njima je otkrivena značajna količina marihuane koja je, kako je pokazala istraga, bila namijenjena zagrebačkom tržištu. Isprva se baratalo informacijom o 342 kilograma marihuane, no precizno vaganje pokazalo je da se radi o ipak nešto manjoj količini. 

'Vozim opremu za brazilske sportaše'

Vozač se pokušao opravdati tvrdnjom da vozi opremu za brazilske sportaše. Bio je primjetno nervozan, što je bio još jedan znak za carinike i policiju da bi trebalo pregledati autobus. 

USKOK tereti optuženike da su se radi pribavljanja imovinske koristi povezali u zajedničko djelovanje s više zasad nepoznatih osoba iz Crne Gore radi šverca marihuane i prodaje na ilegalnom tržištu u Hrvatskoj. 

Vozač je, navodi USKOK, od troje nepoznatih osoba između mjesta Risan i Kotor u Crnoj Gori preuzeo 'robu' upakiranu u 41 paket. Autobusom se uputio prema mjestu Čibača u Župi Dubrovačkoj, gdje je marihuanu trebao preuzeti vlasnik agencije i prevesti je do Zagreba. 

Optužnicom je predloženo da se produlji pritvor protiv dvojice optuženika. 

Vaša reakcija na temu