Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: ŠibenikIN Vozač BMW-a koji je skrivio nesreću u Njivicama već 15 godina divlja po cestama: Usmrtio je motorista, a povezuje ga se s oružjem, drogama i prostitucijom!

Vozač BMW-a koji je skrivio nesreću u Njivicama već 15 godina divlja po cestama: Usmrtio je motorista, a povezuje ga se s oružjem, drogama i prostitucijom!

Portal ŠibenikIN donosi nepoznate detalje o 63-godišnjaku iz Šibenika

Muškarac koji je prošlog četvrtka skrivio prometnu nesreću na magistrali kod Njivica u Šibeniku, 2007. godine u Bilicama je automobilom usmrtio motorista, a portal ŠibenikIN doznaje da je riječ o osobi koja iza sebe ima dugu povijest prometnih prekršaja, ali i kaznenih djela povezanih s oružjem, drogama i prostitucijom.

Šezdesettrogodišnjak iz Šibenika je 14. studenog u BMW-u njemačkih registracijskih oznaka skrivio prometnu nesreću kod Njivica, u kojoj je jedno dijete teže ozlijeđeno, a 23-godišnja vozačica i 19-godišnji putnik zadobili su lakše ozljede. 

Vozač BMW-a je zbog neprilagođene brzine izgubio nadzor nad upravljačem u desnom zavoju i prešao u suprotnu prometnu traku gdje  je došlo do sudara  njegova vozila s Opelom šibenskih tablica. Uslijed udara, Opel je u zanošenju i rotiranju prešao na južnu prometnu traku, gdje se sudario s automobilom Kia šibenskih registracija. BMW je nakon sudara nastavio nekontroliranu vožnju po sjevernoj prometnoj traci, gdje se potom sudario s Renaultom šibenskih registracija.

- Protiv osumnjičenog V.N. (63) iz Šibenika, rješenjem suca istrage, na prijedlog Općinskog državnog odvjetništva u Šibeniku, u kaznenom predmetu zbog kaznenog djela iz čl 227. st.2. u svezi st.1. KZ/11, određen je istražni zatvor u trajanju od mjesec dana - pismeno je ŠibenikIn-u izjavio Branko Ivić, glasnogovornik Županijskog suda u Šibeniku, istaknuvši da protiv V.N. pred Županijskim sudom u Šibeniku nema u tijeku kaznenih postupaka.

No, postupaka je bilo. Prema saznanjima ŠibenikIN-a, osumnjičeni za kaos na magistrali u Njivicama je od 2004. do 2016. sudjelovao u deset prometnih nesreća, od kojih je najgora bila ona iz 2007., kada je V.N. prešao na suprotnu stranu kolnika i automobilom VW Polo naletio na 40-godišnjeg Ivicu Mikulandru, oca dvoje djece iz Bilica, te ga na mjestu usmrtio. Prema tadašnjim medijskim izvješćima, V.N. je jedva izvukao živu glavu.

- Vozač Pola je zadobivenim lakšim ozljedama vozilom Hitne pomoći prebačen u Opću bolnicu Šibenik. Srećom za njega jer je tako spasio živu glavu od rodbine, prijatelja i brojnih mještana stradalog Mikulandre koji su, čuvši za vijest o njegovoj pogibiji, munjevitom brzinom preplavili mjesto događaja. Šokirani, tužni i izvan sebe od bijesa, prijeteći su zapitkivali policajce i ostale gdje je vozač Pola. U maksimalno naelektriziranoj i nadasve mučnoj situaciji, vozač Pola V.N. teško da bi prošao bez ozljeda s obzirom na to da su reakcije Biličana nakon suočenja s mrtvim tijelom svoga sumještanina koje je ležalo na cesti prekriveno bijelom plahtom bile takve da su neminovno vodile ka linču - pisao je tada Jutarnji list, istaknuvši da su mještani Bilica opisali V.N.-a kao 'bahatu osobu, sklonoj izgredima, tučnjavama i bezobzirnoj vožnji'.

V.N. je zbog usmrćivanja motociklista bio osuđen na višegodišnju zatvorsku kaznu, a zbog toga je, pisalo se, preselio iz Bilica u šibenski predio Crnica.

Koliko je tada odležao i je li bio osuđivan zbog drugih kaznenih ili prekršajnih djela, od Ministarstva pravosuđa ŠibenikIN nije uspio  saznati.

- Sukladno odredbi članka 10. Zakon o pravnim posljedicama osude, kaznenoj evidenciji i rehabilitaciji podaci iz kaznene evidencije su neklasificirani podaci u smislu posebnog zakona i smiju se koristiti samo u službene svrhe, a u odnosu na te podatke ne može se ostvariti pravo na pristup informaciji prema zakonu koji određuje to pravo - odgovorili su na upit iz ministarstva. 

No, prema dobro obaviještenim izvorima portala ŠibenikIN, bliskim policijskim krugovima, V.N. u policijskoj evidenciji ima skoro 30-ak prekršajnih i kaznenih prijava, od kojih su neke vezane za posjedovanje oružja i droge, ali i za prostituciju.

V.N. je trenutačno u pritvoru u Šibeniku zbog izazivanja nesreće u Njivicama. Po izjavama nekih očevidaca do kojih je ŠibenikIN uspio doći, V.N. je s magistrale u Njivicama prebačen u šibensku bolnicu jer je navodno bio fizički napadnut na mjestu nesreće.

Sucu istrage Županijskog suda u Šibeniku predloženo je određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od ponavljanja djela na slobodi, što je sudac prihvatio i osumnjičeniku odredio istražni zatvor u trajanju od mjesec dana.

Vaša reakcija na temu