Vozač koji je pokosio pješake u Splitu osuđivan za dilanje, već je oborio ženu na pješačkom dok je bježao policiji

Vozač koji je pokosio pješake u Splitu osuđivan za dilanje, već je oborio ženu na pješačkom dok je bježao policiji

U policiji kažu kako zasad nema uhićenih zbog prometne nesreće u kojoj je poginula 76-godišnjakinja

Za volanom Golfa, koji je sinoć pokosio dvoje pješaka koji su kraj Slobodne Dalmacije čekali da prijeđu Ulicu Hrvatske mornarice, bio je 33-godišnji J. M., dobro poznat policiji. 

Prije četiri godine osuđen je na godinu i pol zatvora zbog šverca dva i pol kilograma marihuane, a opozvano mu je i još nekoliko uvjetnih presuda zbog krađe i protupravne naplate pa je ukupno dobio dvije godine i osam mjeseci zatvora. 

U dosjeu ima i obaranje pješakinje, i to na susjednom križanju Ulica Domovinskog rata i Dubrovačke. Bilo je to početkom 2013. godine. S kolegom je u VW Caddyju bježao policiji zbog droge. Na vozilu je pukla guma pa su bijeg nastavili trčeći. Kolegu su brzo uhitili, a J. M. se predao policiji poslije deset dana. 

U policiji kažu da zasad nema uhićenih zbog nesreće koja se dogodila sinoć. Prema iskazima očevidaca, Golf se velikom brzinom spustio niz Ulicu Slobode te se sudario na križanju s BMW-om koji je iz Hrvatske mornarice skretao lijevo prema izlazu iz grada. Od udarca je Golf odbačen na nogostup te je pokosio dvoje pješaka. Žena je umrla na raskrižju, a muškarac je s teškim ozljedama prebačen u KBC Split. 

Početkom prošlog mjeseca na sličan je način poginula 26-godišnjakinja na križanju Vukovarske i Dubrovačke. Taksi vozilo sudarilo se s Peugeotom koji je odbačen na nogostup i pješakinju. Policija je nedavno kazneno prijavila vozača taksija. 

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(49745, "");
Pregledaj komentare
29