Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: MUP Vozačku dozvolu mogu vam dostaviti na kućnu adresu, doznajte koliko to košta

Vozačku dozvolu mogu vam dostaviti na kućnu adresu, doznajte koliko to košta

Ne bi trebalo zaboraviti trošak dostave, Pravilnik o vozačkim dozvolama je tu jasan

Čak se i vozačka dozvola može dostaviti doslovno na kućni prag. Naravno, još uvijek postoji mogućnost da vi svoju traženu vozačku dozvolu sami preuzmete u nadležnoj policijskoj upravi, odnosno policijskoj postaji gdje ste i podnijeli zahtjev ali otvorena je i opcija da se vozačka na zahtjev baš vas kao podnositelja dostavi na upravo na vašu adresu prebivališta, boravišta, uobičajenog prebivališta ili odobrenog stalnog ili privremenog boravka, piše HAK revija.

Upravo sa svrhom utvrđenja točnog iznosa 'dostave vozačke na kućni prag' krajem siječnja ove godine stupilo je na snagu Rješenje o utvrđivanju cijene obrazaca, registarskih, pokusnih, prenosivih i izvoznih pločica. Tamo lijepo i jasno piše kako cijena obrasca vozačke dozvole – redovni postupak – koja se na zahtjev podnositelja zahtjeva za izdavanje vozačke dozvole dostavlja na adresu, iznosi 181 kn. Cijena obrasca vozačke dozvole po koju morate ići sami – redovni postupak je 151 kn, što znači da razlika nije prevelika.

Ne bi trebalo zaboraviti trošak dostave, Pravilnik o vozačkim dozvolama je tu jasan. Naime, dostavu vozačke dozvole na adresu prebivališta, boravišta, uobičajenog prebivališta ili odobrenog stalnog ili privremenog boravka podnositelja zahtjeva obavlja pravna osoba ovlaštena za tehničku izradu vozačkih dozvola putem dostavne službe uz naknadu ugovorenu s dostavnom službom.

Vaša reakcija na temu