Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Vozio sa 2,88 promila, oduzeta mu vozačka i mora platiti 10.300 kuna

Vozio sa 2,88 promila, oduzeta mu vozačka i mora platiti 10.300 kuna

Policija je proteklog vikenda obavila niz akcija

Najveća koncentracija alkohola od 2,88 g/kg izmjerena je jučer, 13. listopada, oko 9.10 sati, na državnoj cesti D-8 u mjestu Mlini, u Župi dubrovačkoj, 35-godišnjaku koji je upravljao osobnim vozilom dubrovačkih registracijskih oznaka. 

Vozač je zadržan u prostorijama policije do otriježnjenja, te mu je nakon puštanja, uručen prekršajno nalog u visini novčane kazne od 10.300 kuna i zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilima 'B' kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Najveća brzina kretanja vozila zabilježena je 11. listopada, na D-414 u blizini mjesta Dančanje, 66-godišnjem državljaninu Njemačke koji se motociklom marke 'Daytona' kretao brzinom od 165 km/h na mjestu gdje je prometnim pravilom brzina ograničena na 90 km/h, što je za 75 km/h više od dozvoljene brzine kretanja. 

Zbog počinjenog prometnog prekršaja policija je 66-godišnjaka novčano kaznila iznosom od 5 tisuća kuna.

Najveća kazna predložena je za 38-godišnjaka koji je u subotu, 12. listopada, u poslijepodnevnim satima, pod utjecajem alkohola od 1,61 g/kg na Obali Stjepana Radića u Dubrovniku izazvao prometnu nesreću s materijalnom štetom. Također je utvrđeno da vozilom upravlja za vrijeme zabrane upravljanja vozilima 'B' kategorije.
Vozač je uhićen i uz optužni prijedlog, s prijedlogom kazne od 60 dana zatvora, priveden na Općinski sud u Dubrovniku gdje ga je saslušao dežurni sudac. 

Vaša reakcija na temu