Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
VRAĆAJU SE TURISTI Splitska zračna luka ovaj vikend očekuje više od 10 tisuća putnika

VRAĆAJU SE TURISTI Splitska zračna luka ovaj vikend očekuje više od 10 tisuća putnika

Špica sezone bit će neuobičajena

U splitskoj zračnoj luci bilježe prvi veći promet nakon krize s koronom. Ovaj vikend na Resniku očekuju 100 aviona i više od 10 tisuća putnika, doznajemo od Mate Melvana, voditelja Službe za prihvat i otpreme. 

'Brojke pokazuju da je srce sezone započelo. Bit će, dakako, drugačije nego smo navikli. Mi u srpnju očekujemo 20-25 posto manji promet u odnosu na isti mjesec prošle godine', kaže Melvan.

Trenutno za Split leti 26 avioprijevoznika sa 38 direktnih destinacija. Samo za usporedbu, prvog vikenda u srpnju prošle godine, kroz Resnik je prošlo 50 tisuća putnika.

Cijeli prethodni mjesec splitska zračna luka imala je 26 tisuća putnika, a u prvoj polovici godine bilo je 108 tisuća putnika. To je čak 90 posto manji promet nego u prvoj polovici 2019., što i ne čudi jer u travnju bilo tek šest putnika, a u svibnju 2.770.

Vaša reakcija na temu