Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
VRATA KOJA ULIJEVAJU STRAH Kontrola zaposlenika Banovine krenula po zlu

VRATA KOJA ULIJEVAJU STRAH Kontrola zaposlenika Banovine krenula po zlu

Otišao je senzor, bilo je ozlijeđenih

Više ozlijeđenih djelatnika prilikom dolaska ili odlaska s posla te pokvareni senzor, rezime je postavljanja tzv. kontrolnih vrata na ulazu u Banovinu. Otkako su postavljena koncem veljače blokiraju, udaraju ili se ne otvaraju uvijek. Jedno krilo je, primjerice, stajalo i zatvoreno, drugo otvoreno. 

Jednoj od prvih ozlijeđenih djelatnica stradao je srednji prst, pisala je odmah gradonačelniku Ivici Puljku o problemu sigurnosti i funkcionalnosti, navodeći da uređaj ne ispunjava uvjete zaštite na radu ni sigurnost u korištenju.

Pitanja koje je postavila su 'posjeduje li poslodavac ateste i zapisnike da je ovaj uređaj ispitan na ispravnost, da je ostavljeno dovoljno vremena osobi da sigurno prođe kroz otvor, da je jačina kojom se zatvaraju krilca prihvatljiva u slučaju da se osoba oklizne, padne, zapne, spusti ruku uz tijelo... i da uređaj kao takav, smješten na takvoj podlozi i s tako postavljenim inox ogradama ispunjava uvjete zaštite na radu, zaštite u slučaju požara... 

Odnosno, zadovoljava li sve propise i uvjete koje mora zadovoljavati da bi uopće smio biti postavljen u zgradu gradske uprave s 400-tinjak zaposlenih?'

Djelatnicima su potom poslane upute za korištenje, ali izgleda da se nije radilo o neznanju, nego kvaru. 

Bez prolaska kroz pleksi vrata s personaliziranom karticom, zaposlenicima nema ulaska ni izlaska. 

Nakon gotovo dvije godine mandata, sa stankom za izbore, uvođenje reda je tako dobilo novu dimenziju (ne)povjerenja u radnike.

Vaša reakcija na temu