Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
VRGORAC: Prijava štete uslijed jutrošnjeg mraza

VRGORAC: Prijava štete uslijed jutrošnjeg mraza

Najviše su stradale voćke u cvatnji te povrtna kultura krumpir

Prema podacima  s meteoroloških  stanica jutros je temperatura zraka u Vrgorcu bila u minusu (-5 stupnjeva C) na pojedinim položajima polja Rastok, Bunina i Jezero. Najviše su stradale voćke u cvatnji te povrtna kultura krumpir.

Stoga iz Grada Vrgorca pozivaju poljoprivrednike koji su uočili štetu u svojim nasadima da obrazac za prijavu šteta kojeg mogu pronaći na gradskim web stranicama,  isprintaju, uredno popune i dostave na adresu: Tina Ujevića 8, 21276  Vrgorac.

Prijave se moraju dostaviti  u zakonskom najkasnije do 10. travnja ove godine.

Obilazak i procjena štete  za ovu vrstu prirodne nepogode bit će do berbe oštećenih biljnih kultura.

Prijave se, zbog mjera opreza uslijed pandemije korona virusa, zaprimaju na ulaznim vratima  zgrade Grada Vrgorca (Tina Ujevića 8).

Također, oni poljoprivrednici koji nemaju uvjete da  navedeni obrazac preuzmu s interneta isprintaju ga, isti mogu preuzeti na portirnici zgrade Grada Vrgorca.

Kod dolaska, uzimanja obrazaca i predavanja popunjenih obrazaca, moraju se poštivati odredbe Stožera civilne zaštite o nošenju rukavica, maski za lice i rastojanja između samih posjetitelja.

Poljoprivrednici koji su osigurali  stradale biljne kulture kod osiguravajućeg društva nemaju zakonsko pravo prijavljivati oštećenja na tim istim kulturama, poručuju iz vrgoračke gradske uprave.

Vaša reakcija na temu