Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay VRGORAC: Znanost i struka u službi poljoprivrede

VRGORAC: Znanost i struka u službi poljoprivrede

Zlatarica i trnak

Vrgorački gradonačelnik, Ante Pranić objavio je kako kreće sadnja matičnjaka autohtonih sorti vinove loze vrgoračkog kraja - Zlatarice i Trnka.

'Ovo nije novi nogostup, nova cesta ili nova fasade na zgradi javne namjene ali za mene je jedan od najdražih naših projekata. Prije dvije godine s Agronomskim fakultetom u Zagrebu potpisali smo ugovor o istraživanju i očuvanju dviju autohtonih sorti vinove loze našeg kraja- Zlatarice (bijela sorta) i Trnak (crna sorta). Nakon dvije godine istraživanja na terenu i rada u laboratoriju sve je spremno za sadnju našeg matičnjaka. Želimo osigurati kvalitetne reprodukcije, odnosno, proizvodnju autohtonog sadnog materijala što će dovesti do poboljšanja sortnih karakteristika u budućnosti. Znanost i struka u službi poljoprivrede!'


Vaša reakcija na temu