Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović VRIJE U ČISTOĆI: Puljkov direktor u ratu s djelatnicima, problem im je outsorcing

VRIJE U ČISTOĆI: Puljkov direktor u ratu s djelatnicima, problem im je outsorcing

Agencija je izabrana bez natječaja, ušteda za komunalnu firmu nema

U splitskoj komunalnoj firmi Čistoća došlo je do točke usijanja između radnika i direktora Ivice Karoglana. Trenutačno je i značajniji broj djelatnika na bolovanju, a sukobi su nastali kada je Karoglan najavio outsorcing, a potom ga i proveo u djelo. Angažiranjem vanjskih djelatnika preko agencije splitskim radnicima su se smanjili prekovremeni sati, čime i primanja. Prema priznanju direktora, nisu ostvarene uštede zbog outsorcinga, a to je jedan od ključnih razloga zašto se odlučuje za outsorcanje. 

Problematizira se i pitanje izbora tvrtke koja dovodi radnike. Riječ je o zagrebačkoj firmi, s podružnicom u Splitu, ali je zanimljiv podatak i da prvi čovjek te tvrtke živi u Samoboru. Mjestu odakle je došao Karoglan, iz samoborskog Komunalca. Tvrtka nije izabrana preko javnog poziva, iznosi nisu toliki da podliježu natječajnoj formi. Istina, zakonito, ali se upravo ova gradska uprava pozivala na transparentnost, a prethodne vlasti zbog toga prozivala. Direktora smo upitali o broju vanjskih radnika, koliko su platili agenciju kao i razloge za angažiranje, ali nam je na gotovo sva pitanja odbio odgovoriti. Osim na jedno, zašto su posegnuli za posredničkom agencijom.

- Zbog velikog postotka bolovanja preko agencije Dekra, po potrebi, popunjavamo operativno-tehnička mjesta radnika - odgovorio je.

Još je jedan problem s outsorcingom, mogućnost je prikrivanja stvarnog broja radnika, a oni koji dolaze, ne podliježu natječaju gradske firme. Formalno nije riječ o zapošljavanju u Čistoći. Uz to, ugovor im se može neograničeno produljivati. Dakle izigran je i princip natječaja zapošljavanja u Čistoći.

Ako Karoglan tvrdi da radnici ne žele raditi, a preko agencije nema uštede, kako je sam rekao, neznatne su razlike, zašto ne zaposli nove djelatnike? S tim da je nejasno kako radnici odbijaju raditi, ako su se pobunili upravo zbog smanjivanja mjesečnih iznosa jer im je uskraćena mogućnost prekovremenog rada. 

Banovina stoji iza Karoglana, direktora pristiglog na drugom natječaju nakon što su se promijenili uvjeti prvog. 

Vaša reakcija na temu