Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
VRIJEĐAO POLICAJCE NA POLJUDU Zbog majice s natpisom '1312' i promila alkohola mora platiti 2.260 kuna

VRIJEĐAO POLICAJCE NA POLJUDU Zbog majice s natpisom '1312' i promila alkohola mora platiti 2.260 kuna

Policajci su uočili 34-godišnjaka s natpisom koji u prijevodu znači 'Svi su policajci kopilad'

Splitski Prekršajni sud osudio je 34-godišnjaka s Visa na novčanu kaznu od 760 kuna zbog toga jer je prije utakmice Hajduka i Dinama u kolovozu prošle godine uočen kako nosi majicu s natpisom '1312', što u prijevodu znači 'A.C.A.B.', odnosno, 'Svi su policajci kopilad'. 

Sud je ustanovio da je tako vrijeđao službene osobe prilikom vršenja službe i počinio prekršaj članka 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Majicu su mu oduzeli i još mora platiti 200 kuna troškova postupka. 

Sud ga je u drugom postupku osudio na 1.500 kuna jer je u listopadu prošle godine prije odigravanja utakmice između Hajduka i Varteksa na šetnici Gradskog stadiona Poljud zatečen alkoholiziran. Popio je dvije litre piva, izmjerena mu je koncentracija alkohola od 1,03 promila. Time je, zaključio je sud, počinio prekršaj članka 4. Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima. Članak 39. istog zakona propisuje kažnjavanje osobe koja pokuša ući, dođe ili boravi na prostoru sportskog objekta s više od 0,5 promila alkohola. Sud ga je obavezao da podmiri i troškove ovog postupka u iznosu od 200 kuna.

Vaša reakcija na temu