ODUZETE KONCESIJE: Point ostao bez koncesije za Vruju, a restoran Patak za uvalu Ždrilca

ODUZETE KONCESIJE: Point ostao bez koncesije za Vruju, a restoran Patak za uvalu Ždrilca

Odluke su donesene na sjednici Županijske skupštine

 Vijećnici Skupštine Splitsko-dalmatinske županije prihvatili su prijedloge o oduzimanju koncesija na Vrulji i na Hvaru u uvali Ždrilca.

- Inicijative su išle od grada Omiša i Hvara, sve inspekcijske službe i DORH su se uključile i na osnovu njihovih nalaza mi danas odlučujemo o oduzimanju koncesija. Svi su bili upozoreni da se usklade sa zakonom, u ni jednom ni u drugom slučaju koncesionar nije htio potpisati dodatak ugovora. Koncesionari imaju pravo na žalbu, a ovisno o tome hoće li žalba biti prihvaćena ili odbijena odlučit ćemo o daljnjim koracima - kazao je pročelnik Stipe Čogelja.

Damir Krstinić je u ime Kluba vijećnika SDP-a pozdravio odluke o oduzimanju koncesija, ali je istaknuo kako bi trebali poduzeti pravne korake prema onim koncesionarima koji su devastirali prirodu.

- Samim činom oduzimanja koncesije nismo napravili ništa osim što smo oslobodili koncesionara od plaćanja te neke male naknade. Nije dovoljno da samo oduzmemo upravljanje nego da idemo korak dalje. Ne znam koje pravne radnje se sve trebaju poduzeti, ali naša dužnost je da krenemo dalje. Što s koncesionarima koji su devastirali zaštićenu prirodu, što ćemo s njima, hoćemo li ih tužiti, poduzimati neke druge korake, ne znam, ali trebali bi ići korak dalje - kazao je Krstinić nakon čega su vijećnici prihvatili oprijedloge..

Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare