Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
VUČEVICA: U novom Regionalnom vatrogasnom centru održan stručni skup HVZ-a

VUČEVICA: U novom Regionalnom vatrogasnom centru održan stručni skup HVZ-a

'Srce mi je ispunjeno', poručio je župan Boban

U Vučevici je u petak održan jesenski stručni skup Hrvatske vatrogasne zajednice. Splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban rekao je kako mu je srce ispunjeno jer danas vidi ovaj regionalni vatrogasni centar u Vučevici.

'Ovaj centar danas je ispunjen s oko 600 vatrogasaca. Svako vrijeme nosi svoje, a nažalost zbog klimatskih uvjeta ovo vrijeme nosi svoje heroje, a to su vatrogasci. Vidjeli ste koliko naša županija ulaže u vatrogastvo. Sve se to višestruko vraća. To smo vidjeli kroz požare ovo ljeto kada nismo imali niti ljudskih žrtava niti materijalne štete u vidu stambenih i poslovnih objekata', naglasio je župan.

Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković ističe kako je iznimno sretan zbog današnjega događaja.

'Kada vidite ovoliki broj vatrogasaca i zapovjednika te ljudi koji se bave zaštitom od požara, zračnih snaga i stručni skup koji je ovako dobro organiziran, morate biti zadovoljni. Mogu samo najaviti za dogodine još veći i bolji skup te zahvaliti Splitsko-dalmatinskoj županiji, Vatrogasnoj zajednici Splitsko-dalmatinske županije, Regionalnoj razvojnoj agenciji, ljudima iz Hrvatske vatrogasne zajednice te svima koji su pomogli da ovaj skup uspije', izjavio je Tucaković i dodao kako će ovaj skup sigurno prerasti u nešto puno više.

Vaša reakcija na temu