Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Milan Šabić Za pilanje i izvlačenje stabala platit ćemo nekoliko milijuna više nego što je u početku planirano

Za pilanje i izvlačenje stabala platit ćemo nekoliko milijuna više nego što je u početku planirano

Matima project trenutno radi s dvije žičare, sljedeći tjedan bi trebale stići još dvije, a vjeruju da bi tim ritmom trebali radove završiti u svibnju

Oko 4,8 milijuna platit će se firmi Matima project iz Delnica za pilanje i izvlačenje stabala koje uništava potkornjak na Marjanu. Prvi ugovor s ovom tvrtkom je bio 2,6 milijuna kuna, koliko je bilo predviđeno u proračunu za borbu protiv ove pošasti. Drugi ugovor će biti duplo veći zbog procjene da je duplo više stabala što je 5,2 milijuna kuna. Od ukupnog iznosa od 7,8 milijuna kuna od ta dva ugovora treba oduzeti 3 milijuna kuna koliko će Matima platiti Gradu za drvnu masu. Matima project, ne zaboravimo, sječe drva, ali ih i otkupljuje. Ove projekcije za drugi ugovor trebaju blagosloviti vijećnici u utorak na nastavku tematske sjednice o Marjanu.

Matima project trenutno radi s dvije žičare, sljedeći tjedan bi trebale stići još dvije, a vjeruju da bi tim ritmom trebali radove završiti u svibnju. Možemo još spomenuti i da se intenzivirao odvoz usitnjene mase, a da se još uvijek nije ostvario plan izvođača da je odvozi u Cemex. 

Ne teče glatko borba protiv potkornjaka, a kako će završiti, ostaje za vidjeti. 

U prvoj fazi, još podsjetimo, dok nije bilo nadzora, 'platila' su i nedoznačena stabla. Tvrtka Oikon je rekla preko 400, a kako neslužbeno saznajemo, u Kriznom stožeru govore o njih stotinjak. 

Vaša reakcija na temu