Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: HGSS / arhivska fotografija Za svoj 70. rođendan HGSS će Dubrovčane spuštati užetom niz zvonaru Luža

Za svoj 70. rođendan HGSS će Dubrovčane spuštati užetom niz zvonaru Luža

Abseil je jedna od temeljnih tehnika kojom se koriste članovi HGSS-a prilikom alpinističkih aktivnosti, speleospašavanja, ali i drugih zahtjevnih situacija

HGSS obilježava 70 godina postojanja, a tim povodom Dubrovčani u subotu, u 10 sati, organiziraju spuštanje građana i turista užetom niz zvonaru Luža na Stradunu.

- Spuštanje užetom odnosno, abseil jedna je od temeljnih tehnika kojom se koriste članovi HGSS-a prilikom alpinističkih aktivnosti, speleospašavanja, ali i mnogih drugih zahtjevnih situacija. Osim edukativnog dijela spuštanja niz Lužu uz nadzor članova Službe, Dubrovčani, kao i svi sretni prolaznici, moći će iskusiti neopisiv osjećaj međusobnog povjerenja koji HGSS-ovci imaju dok svakodnevno stavljaju život u ruke jedni drugima - poručuju dubrovački HGSS-ovci.

Hrvatska gorska služba spašavanja, lider u spašavanju na području Lijepe Naše, obilježit će 70 godina službe svečanom akademijom 25. travnja 2020., a dotad i nizom aktivnosti na području čitave Hrvatske u koje će biti uključeni članovi svih 25 stanica HGSS-a kao i sugrađani. Pritom će se odati i počast svim članovima koji se nesebično i volonterski svakodnevno daju za druge.

Vaša reakcija na temu