Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
ZABRINUTI SPLITSKI UGOSTITELJI: Dva mjeseca nakon savjetovanja Grad još nema odgovore na naše primjedbe

ZABRINUTI SPLITSKI UGOSTITELJI: Dva mjeseca nakon savjetovanja Grad još nema odgovore na naše primjedbe

Tvrde kako ih aktualni prijedlog Odluke o komunalnom redu dovodi u pravnu i egzistencijalnu nesigurnost

Gradonačelnik Splita Andro Krstulović Opara prije gotovo dva tjedna sastao se s predstavnicima splitskih ugostitelja. Tada su se složili da je svima prioritet razvoj održivog turizma u gradu Splitu, kao i oko činjenice da je ugostiteljska ponuda važan dio gospodarskog razvoja grada.

- Trenutni nacrt Odluke o komunalnom redu ima niz manjkavosti, počevši od toga da skica rasporeda ugostiteljskih objekata i tekstualni opis nisu podudarni, pa sve do činjenice da ugostitelji nisu bili uključeni u dijalog oko donošenja Odluke o komunalnom redu od samog početka - smatraju ugostitelji.

Dodaju kako ih aktualni prijedlog dovodi u pravnu i egzistencijalnu nesigurnost, onemogućuje im planiranje daljnjih investicija i dodatno zapošljavanje ljudi. Trenutno je u Splitu u sektoru ugostiteljstva zaposleno oko tri tisuće ljudi, a Grad od splitskih ugostitelja kroz najam i ostala davanja uprihodi milijune kuna.

- Tijekom razdoblja javnog savjetovanja, uputili smo nebrojeno primjedbi, a rasprava je završena prije više od dva mjeseca, točnije 10. kolovoza. Još uvijek ne znamo što će biti s našim objektima, ugovori nam istječu 31. prosinca, što paralizira naše poslovanje i dovodi nas u nemoguću situaciju. Ovim putem još jednom pozivamo Grad na nastavak dijaloga i uključivanje strukovne grupacije ugostitelja u donošenje izmjena predloženog dokumenta, a kako je uostalom i zaključeno na sastanku. Jedino što tražimo jest sudjelovanje u procesu donošenja Odluke koja će znatno utjecati na naše obitelji, kao i na obitelji naših zaposlenika - poručuju splitski ugostitelji.

Vaša reakcija na temu