Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Zadarska policija pretražila kuće i privela više osoba zbog prijetećih grafita Miloradu Pupovcu u njegovom rodnom selu

Zadarska policija pretražila kuće i privela više osoba zbog prijetećih grafita Miloradu Pupovcu u njegovom rodnom selu

Ivana Grbin kaže da provode opsežno kriminalističko istraživanje

Zadarska je policija pretražila nekoliko kuća i privela više osoba koje dovode u vezu s prijetećim grafitima i plakatima koji su prije četiri dana osvanuli na ulazu u Ceranje Donje, rodno selo predsjednika SDSS-a Milorada Pupovca. O djelovanju policije su progovorili mještani koji su svoje dojmove podijelili na društvenim mrežama. 

Ivana Grbin, glasnogovornica zadarske policije, kaže da od samog događaja provode opsežno kriminalističko istraživanje.

- Utvrđuju se okolnosti događaja i traga za počiniteljima. Trenutno traju izvidi, a čim budemo imali više informacija s njima ćemo izaći u javnost - kazala je Ivana Grbin. 

Grafit 'Ubi Srbina' ispisan je na ploči s imenom sela, a uz to je dodano i ustaško U. Na stup u blizini ploče zalijepljen je uvredljiv plakat na kojem stoji Pupovčeva fotografija i tekst u kojem ga se proziva za teror i naziva velikosrpskim luđakom.

Vaša reakcija na temu