Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Dean Bubić ZADNJI ČIN DRAME Osam godina nakon pokretanja stečaja Trgovački sud donio rješenje o prodaji Spaladium arene

ZADNJI ČIN DRAME Osam godina nakon pokretanja stečaja Trgovački sud donio rješenje o prodaji Spaladium arene

Zatvorila ih je blokada Grada Splita

Velimir Vuković, stečajni sudac Trgovačkog suda u Splitu, donio je na prijedlog stečajne upraviteljice Natalije Mladineo rješenje o prodaji Spaladium arene. Objekt je sagrađen za potrebe Svjetskog prvenstva u rukometu 2009. godine na površini od 15.706 metara kvadratnih, a upisano razlučno pravo imaju dvije austrijske banke i Zaba. Zaključkom o prodaji utvrdit će se način i uvjeti prodaje, stoji u rješenju suca Vukovića. 

Stečaj nad tvrtkom TPN Sportski grad pokrenut je u listopadu 2014. godine nakon kraha osnivača, tvrtki Konstruktor, IGH i Dalekovod te nakon što je Grad Split za vrijeme Željka Keruma prestao plaćati najam dvorane jer privatni partner nije ispunio odredbe ugovora te sagradio cijeli kompleks koji je osim dvorane sastoji još od garaže, poslovnog tornja te trgovačkog centra. 

Stečajna upraviteljica je početkom tjednog predložila prodaju nekretnina uz obrazloženje da su 28. prosinca nastupile posljedice blokade žiro računa zbog aktiviranja ovršnih rješenja Grada Splita u naplati komunalne i vodne naknade. Dug je veći od 20 milijuna kuna, ovrha je pokrenuta u svibnju prošle godine pa je odgođena do konca 2022. kako bi se realiziralo već dogovoreno Europsko prvenstvo u vaterpolu.   

Upraviteljica je pozvala založne vjerovnike, Županijsko državno odvjetništvo i Grad Split na predujmljivanje troškova za konzerviranje opreme i pripreme objekta za zatvaranje, no nitko od pozvanih se na poziv nije odazvao iako su svi upoznati da će zatvaranjem objekta i prekidom opskrbe električnom energijom nastupiti šteta na skupoj opremi. 

Mladineo je citirala Stečajni zakon koji navodi da se stečajni upravitelj dužan brinuti o završetku započetih, a neobavljenih poslova dužnika i poslova potrebnih da bi se spriječilo nastupanje štete na sredstvima dužnika te predložila prodaju.

Vaša reakcija na temu