Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Dvojac pljačkao po Dalmaciji, ukrali su preko 140.000 kuna

Dvojac pljačkao po Dalmaciji, ukrali su preko 140.000 kuna

Prijavljeni su 48-godišnjak i 45-godišnjak

Zadarska je policija uhvatila 48-godišnjaka kojeg su osumnjičili zaviše kaznenih djela. Utvrdili su da je 23. kolovoza oko 20 sati u Ulici Akcije Maslenica u Zadru, iz poštanskog ureda zajedno s 45-godišnjakom otuđio vrećicu s novcem u iznosu više od 100.000 kuna, nakon čega su pobjegli u nepoznatom pravcu.

- Obojicu se sumnjiči da su isto tako, po prethodnom dogovoru u cilju prisvajanja protupravne imovinske koristi sredinom svibnja prošle godine u Bibinjama iz trgovine u vlasništvu trgovačkog društva otuđili 1800 kuna i da su obojica tijekom lipnja u Sv. Filip i Jakovu ušli u trgovački centar odakle su iz blagajne ukrali 1200 kuna, a zatim u Zadru u Ulici Josipa Jurja Strossmayera iz trgovine ukrali 9250 kuna - kazala je Ivana Grbin, glasnogovornica zadarske policije.

Također, 45-godišnjaka se sumnjiči da je sredinom kolovoza 2017. godine u Ulici Bleiburških žrtava u Zadru iz trgovine u vlasništvu trgovačkog društva ukrao 5000 kuna. Policija sumnja i da su u 2019. počinili još pet krađa izvan Zadra i to po jednu u Šibeniku i Makarskoj i Crikvenici te dvije krađe na području Dubrovnika. 

- Materijalna šteta pričinjena ovim kaznenim djelima na zadarskom području iznosi oko 140.000 kuna. Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja nad 48-godišnjakom, isti je danas uz kaznenu prijavu zbog devet kaznenih djela krađe predan pritvorskom nadzorniku - zaključila je Grbin.

Vaša reakcija na temu