Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
ZAGREB KAO INSPIRACIJA Klizalište u Đardinu za 400 tisuća kuna, ponuditelj ne smije imati dug prema Gradu Splitu

ZAGREB KAO INSPIRACIJA Klizalište u Đardinu za 400 tisuća kuna, ponuditelj ne smije imati dug prema Gradu Splitu

Tonči Šundov radio je klizališta u Spaladium Areni i Mall of Splitu, no sada ima uvjet koji ga zasad diskvalificira

Ove će zime klizalište u Splitu biti na otvorenom, u centru grada u Đardinu. Uzor su Splićani našli u Zagrebu i njihovom klizalištu na Zrinjevcu, otkriva Alijana Vukšić, direktorica Turističke zajednice. 

'Raspisali smo javni poziv da vidimo ima li interesa da netko napravi klizalište kao u Zagrebu na Zrinjevcu, između stabala da se uklopi u adventsku priču. Pored figurica i kućica trebali bi imati i klizalište koje bi stvorilo božićnu bajku. To je ideja. Detalje ćemo znati za desetak dana kada prođe javni poziv i kada vidimo ima li interesa. To neće biti klasično klizalište. Vidjet ćemo što će ponuditi ponuđači. Intencija nam je bila da svake godine imamo novi sadržaj. Jedne godine išli smo s novim figurama u Đardinu, lani smo imali dječji program. Želimo da ove godine tamo bude klizalište i tako napravimo jedan iskorak u odnosu na dosadašnju ponudu', kaže Vukšić.     

Splićani i gosti trebali bi klizati nešto više od mjesec dana, od konca studenog pa do početka siječnja. Program i klizalište financirat će Turistička zajednica i Grad Split u iznosu od 400 tisuća kuna bruto, a ponuditelji ne smiju imati porezni ili dug prema Gradu Splitu. 

Ova stavka zasad diskvalificira Tonča Šundova, koji je organizirao klizalište proteklih sedam godina u Spaladium Areni i trgovačkom centru Mall of Split. S Gradom Splitom je na sudu. Banovina traži neplaćeni zakup za prostor u Koteksovom neboderu, a Šundov da mu se nadoknadi šteta zbog plavljenja prostorija. 

Tvrdi kako reguliranje odnosa s Gradom Splitom i ne bi bio neki nepremostivi problem, ali nakon pregleda uvjeta Turističke zajednice za ponuditelje nije siguran da je u pitanju rentabilan posao. 

'Klizalište na otvorenom je izuzetno tehnički zahtjevno, a posao nosi veliki poslovni rizik. Što ako zapuše jugo sedam dana i led se otopi? U javnom pozivu nedostaje važnih informacija kako bi kompletirali ponudu pa ćemo ih zatražiti. Do kraja tjedna radit ćemo na tehničkoj razradi projekta koji je zahtjevan za realizaciju jer je površina Đardina razvedena te treba raditi poseban projekt koji će dati kvalitetan led i odgovoriti na izazove vremenskih prilika. Predat ćemo ponudu jer imamo veliko iskustvo, vlastitu opremu i stručno osoblje', kazao nam je Šundov.

Pita se i zašto se o programu za Advent nije mislilo ranije kako bi se zainteresirani mogli na vrijeme pripremiti. U tom slučaju za klizalište se mogao raspisati i javni natječaj koji za razliku od javnog poziva ima i žalbeni postupak. 

Vaša reakcija na temu