Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
ZAGUŠILI APLIKACIJU Taksisti navalili na 120 mjesta u Zračnoj luci Split

ZAGUŠILI APLIKACIJU Taksisti navalili na 120 mjesta u Zračnoj luci Split

Javni poziv poništen je nakon samo dva sata

Dugo očekivani javni poziv za podnošenje zahtjeva za izdavanje odobrenja za korištenje autotaksi stajališta u splitskoj Zračnoj luci izazvao je neviđen interes prijevoznika. Na poziv objavljen na mrežnoj stranici Zračne luke za 120 mjesta u 15 minuta javilo ih se toliko da se ubrzo prijave više nisu moglo predati, a nakon dva sata javni poziv je poništen i sada se čeka novi

Pitali smo Zračnu luku što se dogodilo. 

'Uslijed velikog interesa i istovremenog pristupa došlo je do zagušenja rada on-line platforme, aplikativnog rješenja, za podnošenje zahtjeva za izdavanje odobrenja za korištenje autotaksi stajališta na Zračnoj luci Split. Neprihvatljivo usporenje zaprimanja zahtjeva posljedično je moglo dovesti do neravnopravnog položaja podnositelja zahtjeva. Zbog toga je donesena odluka o poništenju. U tijeku je dorada aplikacije kako bi se omogućili nediskriminirajući i transparentni uvjeti za sve podnositelje zahtjeva. Informacije o načinu podnošenja zahtjeva i terminu od kada je moguće podnijeti zahtjev, bit će najavljene na mrežnoj stranici Zračne luke Split nekoliko dana ranije', kažu u Zračnoj luci. 

Ovo je po prvi put od liberalizacije taksi tržišta da Zračna luka uvodi red među prijevoznicima. Proteklih godina svjedočili smo nemilim prizorima i natezanjima oko taksi stajališta na Resniku tako da su prijevoznici pozdravili odluku Uprave Zračne luke da se konačno regulira ova problematika. Odobrenje važi godinu dana, može se dobiti za jedno vozilo i tri vozača i za njega se jednokratno plaća 7.500 kuna. 

Planirano je da javni poziv traje devet dana, što je bilo prilično optimistično s obzirom na iskazani interes prijevoznika koji su uz ispunjeni on-line obrazac, među ostalim, morali priložiti licencu, dozvolu za obavljanje autotaksi prijevoza na području Kaštela te potvrde da nemaju porezni dug i kazneni postupak. 

U javnom pozivu navodi se i da će operator aerodroma razmatrati zahtjeve redoslijedom kojim ih je primio, što objašnjava navalu u prvim minutama poziva i zagušenje platforme. Pod pretpostavkom da se nije javio nitko tko ne ispunjava formalne uvjete, dozvole za taksiranje na aerodromu bi trebali dobiti oni najbrži.

Vaša reakcija na temu