Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović ZAJEDNICA ŽUPANIJA: Jubilarna sjednica u Solinu iznjedrila vrijednu inicijativu

ZAJEDNICA ŽUPANIJA: Jubilarna sjednica u Solinu iznjedrila vrijednu inicijativu

Ideju je iznio župan Boban

Sa sjednice Izvršnog odbora Hrvatske zajednice županija, održane u hotelu President u Solinu, krenula je inicijativa o posvećivanju pažnje problemu velikog broja neupisane djece u prve razrede. Čak 479 potencijalnih prvašića ove godine nisu u klupama, zatražena je odgoda upisa. Frapantan je podatak da je to oko deset posto od kvote upisane djece. Već na sljedećoj sjednici će se uz struku te predstavnike Ministarstva obrazovanja tražiti uzroci i rješenje za sljedeću školsku godinu. Inicirao je upravo splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban, domaćin 70. sjednice Hrvatske zajednice županija. 

Sjednicom je predsjedao Danijel Marušić, župan Brodsko-posavske županije i predsjednik Hrvatske zajednice županija. Kako je fokus sjednice bio na pregledu aktualnih natječaja iz tekuće financijske perspektive kao i novoj omotnici za zelenu tranziciju, resorna ministrica Marija Vučković je izrazila zadovoljstvo odazivom na niz novih aktivnosti.

- Uz to, osvrnuli smo se na regionalne centre za gospodarenjem otpada i druge izazove po toj tematici koje imamo posebice u priobalnim županijama - navela je još ministrica.

Boban je, nadovezujući se na EU fondove istaknuo i kako su se dotaknuli ulaganja u obrazovne institucije, te je naglasio kako je Splitsko - dalmatinska županija kandidirala 15 škola, za 11 dobili suglasnosti, a neke su već u realizaciji.

Marušić se pak posebno referirao na izložbu 'Volim svoju županiju' otvorenu na Kampusu, čija je bit približiti se svim stanovnicima, prikazati zajednički rad i cilj - regionalnu povezanost i napredak.

Vaša reakcija na temu