ZAJEDNO ZA TROGIR Starom mostu nakon rekonstrukcije dodijeliti ime Vinko Coce

ZAJEDNO ZA TROGIR Starom mostu nakon rekonstrukcije dodijeliti ime Vinko Coce

Izgrađen je 1866. godine

Građanska platforma 'Zajedno za Trogir' predlaže da se stari čiovski most nakon rekonstrukcije nazove imenom Vinka Coce. Obnova kreće nakon sezone, a država je za to osigurala 20 milijuna kuna.

- Odlično je za cijelo ovo područje što uz Županijske ceste koje u ovoj godini planiraju rekonstruirati zapadni ulaz u grad, sada i Hrvatske ceste ulažu znatna sredstva u Trogir. Da se prisjetimo, prva verzija čiovskog mosta izgrađena je po nacrtima arhitekta Josipa Slade-Šilovića davne 1866. na mjestu dotadašnjeg drvenog, a od 1959. do 1961. temeljito je obnovljen. Kada govorimo o nazivu, javnost je šokirala informacija da je most do prije dvije godine nosio naziv po Jugoslavenskoj narodnoj armiji - poručuju iz Građanske platforme.

Objasnili su i zbog čega predlažu da se most nazove imenom 'trogirskog slavuja'. 

- Dojma smo da mu se Grad Trogir nije dovoljno odužio za neosporno velik doprinos rodnom gradu. Do 2017. održavao se festival Slavuji Kamerlenga - Vinko Coce, ali je ukinut bez posebnog obrazloženja. Držimo da bi usvajanjem ovog prijedloga na zasluženi način odali počast najpoznatijem Čiovljaninu - dragom Vinku - zaključuju.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(90011, "");
Pregledaj komentare