Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay.com Zamislite Split s ulicama koje nose imena Zdravke Krstulović, Tine Morpurgo, Aide Koludrović...

Zamislite Split s ulicama koje nose imena Zdravke Krstulović, Tine Morpurgo, Aide Koludrović...

Udruga Domine pripremila je radionicu u sklopu MedFemFesta

Ovaj tjedan se u Splitu prvi put održava 'Mediteranski ženski festival' (MedFemFest). Tematski je posvećen pravu žena na reproduktivno i seksualno zdravlje, ali i drugim feminističkim temama i to kroz niz aktivističkih i umjetničkih događanja. Radi se, navode iz organizacije, o pravima žena koja su posljednjih godina u Hrvatskoj kao i na globalnoj razini pod direktnim udarima konzervativnih snaga i u regresiji. U sklopu Festivala u srijedu, 25. rujna, od 9 do 16 sati udruga Domine imat će Dan otvorenih vrata. 

- Na Danu otvorenih vrata predvidjele smo druženje s medijima u 10 sati, ovog puta u malo opuštenijoj atmosferi uz kavu i kolače, ali teme o kojim ćemo govoriti biti će ozbiljne kao što su bile i do sada. Isti dan u 17.30 dugogodišnja aktivistkinja i volonterka Domina Maja Krstić održat će kreativnu radionicu 'Ulice Splita nose ženska imena'. Ideja je radionice pripremiti nazive ulica koje će potom u javnoj akciji biti postavljene na zgradama u Splitu, kako bismo upozorile na važnost prisustva žena u javnom prostoru i nedostatak ulica, nazvanih po ženama koje su ostavile traga u prošlosti grada i Dalmacije, poput Zdravke Krstulović, Tine Morpurgo, Marije Monterissi, Aide Koludrović ili Vinke Bulić i drugih znamenitih žena do kojih smo došle kroz naše istraživanje Ženska prošlost Splita i Dalmacije - poručili su iz udruge Domine.

Vaša reakcija na temu