Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay ZAMUĆENA VODA Mjera prokuhavanja vode na splitskom području i danas je na snazi, evo rasporeda cisterni

ZAMUĆENA VODA Mjera prokuhavanja vode na splitskom području i danas je na snazi, evo rasporeda cisterni

Situacija se kontinuirano prati

S obzirom na veću količinu kiše koja se u proteklom periodu izlila na šire splitsko područje i uzrokovala zamućenje izvorišta Jadro, parametar zamućenosti još je blago povišen u odnosu na propisanu vrijednost.

Analize s terena pokazuju da je koncentracija rezidualnoga klora u adekvatnoj koncentraciji, a sva dosadašnja ispitivanja pokazuju da je voda kemijski i mikrobiološki ispravna.

O rezultatima Laboratorija za pitke vode Vodovod i kanalizacija Split, obaviješten je Nastavni zavod za javno zdravstvo čiji stručnjaci preporučuju koristiti mjeru predostrožnosti prokuhavanja vode za piće za bolesne i osjetljive osobe, malu djecu i stariju populaciju.

Situacija u vodoopskrbnom sustavu kontinuirano se prati, pojava zamućenosti je u opadanju, a o svim promjenama potrošači će biti pravovremeno obaviješteni putem službenih medija i web stranice www.vik-split.hr.

Alternativna opskrba vodom za piće, za preporučenu skupinu stanovništva organizira se putem autocisterni i vodospremnika. 

Evo rasporeda:

Vaša reakcija na temu