Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
ZAMUTILA SE VODA Preporuka prokuhavanja na snazi, doznajte raspored cisterni

ZAMUTILA SE VODA Preporuka prokuhavanja na snazi, doznajte raspored cisterni

Ispitivanja pokazuju da je kemijski i mikrobiološki ispravna

Velika količina kiše koja je pala na širem splitskom području uzrokovala je zamućenje na izvorištu rijeke Jadro.

- Rezultati ispitivanja vode uzeti na različitim mjestima iz vodoopskrbne mreže koja se napaja  iz izvorišta Jadro pokazuju da je parametar zamućenja povišen u odnosu na propisane vrijednosti - poručuju iz Vodovoda i kanalizacije.

Analize s terena, dodaju, pokazuju da je koncentracija rezidualnoga klora u adekvatnoj koncentraciji, a sva dosadašnja ispitivanja pokazuju da je voda kemijski i mikrobiološki ispravna.

- O rezultatima Laboratorija za pitke vode Vodovod i kanalizacija Split, obaviješten je Nastavni zavod za javno zdravstvo čiji stručnjaci preporučuju koristiti mjeru predostrožnosti prokuhavanja vode za piće za bolesne i osjetljive osobe, malu djecu i stariju populaciju. Situacija u vodoopskrbnom sustavu kontinuirano se prati i o svim promjenama potrošači će biti pravovremeno obaviješteni - zaključili su.

Alternativna opskrba vodom za piće organizira se putem autocisterni i vodospremnika, a evo rasporeda:






Vaša reakcija na temu