Ne samo da ste izigrali obećanje, nego čak imate obraza dijeliti lekcije kako bi legalno izabrani predsjednici kotara trebali obnašati dužnosti?!

Ne samo da ste izigrali obećanje, nego čak imate obraza dijeliti lekcije kako bi legalno izabrani predsjednici kotara trebali obnašati dužnosti?!

Tomislav Zaninović kaže da je Ivo Baldasar držao do riječi i bio dostupan, dok se Andro Krstulović Opara već dva mjeseca oglušuje o njegove pozive

Nastavlja se prepiska na relaciji Tomislav Zaninović - Banovina. Žestoka retorika čelnika Gradskog kotara Bačvice naišla je na prilično odlučan odgovor gradske uprave, a u četvrtak navečer je Zaninović ponovno uzvratio. Evo njegove nove Facebook objave:

- Ne samo da je aktualna gradska vlast izigrala čvrsto obećanje koje je dala Vijeću našeg gradskog kotara za realizaciju projekta uređenja sportskih terena na Baterijama u tekućoj godini, nego čak imaju obraza i dijeliti lekcije kako bi legalno izabrani predsjednici kotara trebali obnašati svoje dužnosti?!

Samo fali, šta drugim riječima nisu rekli, da se ne bi smio ni kandidirati na kotarskim izborima, kako bi oni svom stranačkom poslušniku odredili način izražavanja i upravljanja kotarom.

Više od godinu dana sam u Banovini po pitanju ovog projekta i nikada mi nitko iz gradskih službi, u ovom slučaju iz odjela za sport, ni jednom riječju nije spomenuo da je rješavanje imovinskih odnosa na relaciji grad-država bilo kakav preduvjet ili prepreka za uređenje predmetnih terena i raspisivanje natječaja za izbor izvođača radova, naprotiv, rečeno mi je da nema nikakvih prepreka i da čim konačan projekt sanacije bude predan u Banovinu, bit će raspisan javni natječaj, a projekt je predan i zaprimljen u Banovini još 15.3. ove godine?!

Prozivate me za populističke metode i ucjene, ne, dragi gradonačelniče, ovo je samo iskreno obraćanje i vapaj djece i stanovnika našeg kotara za konačnim uređenjem jedinog javno dostupnog sportskog igrališta u našem kvartu i to nakon punih 20 godina devastiranja i neulaganja od strane vasih stranačkih kolega da ne kazem pajdaša, kojima ste dali na upravljanje iste.

Kažete da će politika Grada i ubuduće biti dostupna i besplatna rekreacija građana?!

A meni ste osobno rekli, poštovani djelatnici odjela za sport, da će kotarski tereni na Baterijama biti pilot projekt davanja istih na upravljanje Javnoj ustanovi sportski objekti, a svi dobro znamo čime ista gradska firma upravlja, teniski tereni Firule, bazeni Poljud i sportski centar Gripe i sve je 100% komercijalizirano?! 

A sad bi odjedanput, sve besplatno?!

11.4. ove godine Grad nije produžio Ugovor dugogodišnjem upravitelju i sportskih terena Baterije, a svjedoci smo da se i dan danas teniski tereni ilegalno naplaćuju od strane vaših stranačkih kolega koji su svojim katastrofalnim upravljanjem i neulaganjem i napravili ovo ruglo od sportskih terena u centru grada, ali ne, naravno, tu ne trenirate red i zakonitost, njima je to dopušteno, pitam se da li tu netko iz Grada ima i osobni interes?!

Upravljanje sportskim centrom Baterije mora biti plansko, sustavno, organizirano, a ne izloženo stihiji i slučajnosti. Zašto se našoj djeci iz kvarta ne bi omogućilo organizirano bavljenje sportom pod stručnim vodstvom i to besplatno, kroz recimo suradnju sa Kineziološkim fakultetom u Splitu, gdje bi studenti odrađivali praksu u organiziranom radu sa djecom, zašto se na istima ne bi održavale sportske igre mladih, razna studentska natjecanja itd. Sve to zahtjeva sustavan plan upravljanja i mi kao Vijeće gradskog kotara Bačvice smo to i te kako sposobni, a za isto nam građani našeg kotara daju apsolutnu podršku već na trećim izborima u nizu.

Ali nekome bi očito odgovarala stihija, nered, neulaganje, što smo imali do sada i pogledajte do čega je to dovelo, do devastiranih, uništenih, zaraslih, sportskih terena opasnih po život naših najmlađih.

Kada je naša kotarska vlast uredila Toć i napravila sportsko-zabavni park sa dječjim igralištem i vježbalištem na otvorenom sa najsuvremenijim spravama i usput uklonila izvor zaraze, 'javni wc' i divlji deponij u centru grada, taj dio kotara je naglo zaživio i postao žarištem događanja i okupljanja i mladih i starijih. Isti cilj imali smo i za sportski centar Baterije za koji smo osmislili projekt uređenja sportskih terena koji bi bili na ponos, ne samo našem kvartu, nego i cijelom gradu, ali od početne oduševljenosti gradskih službi i samog gradonačelnika našim projektom i obećanjem realizacije istog, nakon kotarskih izbora, podigao se 'zid' u Banovini po pitanju realizacije ovog hvale vrijednog kotarskog projekta?!

Prošli gradonačelnik, kakav god bio i šta god pričali o njemu, bio je itekako dostupan i riječ koju bi dao bi i ispunio, a ja sam zadnja dva mjeseca pokušavao na sve načine doći do aktualnog gradonačelnika, da razjasnimo stvari vezane za blokadu ovog projekta, međutim isti se na sve pozive oglušio. Toliko o transparentnosti i javnoj dostupnosti aktualne gradske vlasti.

A to kako se gradska vlast brine o ostalim sportskim terenima u drugim dijelovima grada (uz ostalo i školskim igralistima), najbolje govori njihovo trenutno stanje koje je nažalost vrlo slično ovom na Baterijama, a to je opasno za život i zdravlje naše djece.

Kad govorite da se držite reda i zakonitosti u realizaciji projekata, pitam Vas, kako ste išli u uređenje Žnjana, koje je prošlo i realizirano kao održavanje javnih gradskih površina, a ne kao investicija, što u biti jest?! Kad je investicija u pitanju ide se javnu nabavu, a kada je održavanje u pitanju ide se sa cijenama za koje je veliko pitanje jesu li primjerene okolnostima, jer jedno je stavit 20m rubnjaka na gradske prometnice uz sve mjere osiguranja, a drugo 2km rubnjaka na ravnom terenu (žnjanski plato). Tu je razlika u cijeni 100-200% u korist održavanja koje provode gradski koncesionari za komunalno održavanje i izgradnju prometnica i nogostupa, jer poznato je da svaka investicija iznad milijun kuna traži odluku gradskog vijeća. Toliko još jednom o transparentnosti, redu i zakonitosti aktualne gradske vlasti.

I na kraju, kao što kažete, da je sada po pitanju ovog projekta sve imovinsko-pravno čisto, pitam aktualnu gradsku vlast, ulazi li realizacija projekta sportskog centra Baterije u prijedlog proračuna za 2019.godinu?

Molim za jasan i nedvosmislen odgovor gradske vlasti, DA ili NE?

Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare
14