Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
EKOLOŠKA KATASTROFA U VRANJICU 'Nitko nam ne pomaže, pogledajte more danas'

EKOLOŠKA KATASTROFA U VRANJICU 'Nitko nam ne pomaže, pogledajte more danas'

Mala Venecija u predgrađu Splita utonula je u - pjenu!

Već duže iz Vranjica kraj Splita stižu neugodne slike zagađenog mora. Mještani su nedavno održali i prosvjed protiv planiranog proširenja industrijskih kapaciteta u Sjevernoj luci i ilegalnih radova koji se događaju s njihove strane obale i koji im značajno snižavaju standard života.

Ništa se još nije dogodilo, osim načelne spremnosti vladajućih da se nešto napravi, a danas iz Vranjica ponovno stižu nevjerojatni prizori.

Zapjenilo je more.

Pitali smo lučkog kapetana u Splitu Željka Kušteru zna li što o tome.

'Ako je prijavljeno, inspektor će pogledati o čemu je riječ', kazao je lučki kapetan.

Kontaktirali smo i Lučku upravu Split, ravnatelj Vice Mihanović bio je na prosvjedu i dao podršku. O pjeni u moru ispred Sjeverne luke ne zna ništa, ali će njegovi ljudi provjeriti o čemu je riječ.

'U ovoj ekološkoj katastrofi koja se svaki dan događa u Vranjicu, u pregrađu Splita, nitko ne pomaže! Sve institucije prebacuju krivnju. Mislim da je više dosta i da nas treba shvatiti ozbiljno! Ovo je vrhunac!', ogorčeni su mještani Vranjica.






Vaša reakcija na temu