Foto: Pixabay Zaposlenik Croatia Airlinesa zaražen koronavirusom!

Zaposlenik Croatia Airlinesa zaražen koronavirusom!

Radi se o zaposleniku Sektora tehničkih poslova, koji svoje radne dužnosti obavlja u uredskim prostorijama

Na temelju provedenog epidemiološkog testiranja možemo potvrditi da je jedan od zaposlenika Croatia Airlinesa pozitivan na test koronavirusa, poručili su iz te kompanije.

Konkretno, radi se o zaposleniku Sektora tehničkih poslova, koji svoje radne dužnosti obavlja u uredskim prostorijama. Navedeni zaposlenik od 17. ožujka koristi bolovanje i od tada je kućnoj izolaciji, dakle nije bio u izravnom kontaktu s radnim kolegama od 16. ožujka, piše N1.

Sukladno predviđenim procedurama Croatia Airlinesa za postupanje u ovakvim situacijama, koje su usklađene s najaktualnijim uputama hrvatskih javnozdravstvenih tijela, u kompaniji je već počeo postupak obavještavanja svih zaposlenika koji su bili u kontaktu sa zaraženim kolegom prije njegovog odlaska na bolovanje.

Popis tih zaposlenika dostavit će se nadležnim zdravstvenim institucijama i očekuje se da će sve osobe s popisa biti pozvane na testiranje na koronavirus. Također, svi zaposlenici s navedenog popisa dobit će striktne upute da redovito prate svoje zdravstveno stanje te da, u slučaju potrebe, o svemu obavijeste izabranog liječnika, svog izravnog rukovoditelja u tvrtki i Voditelja integralne zaštite Croatia Airlinesa. (Svi oni dobit će upute da tijekom sljedećih 14 dana ostanu kod kuće i prate eventualne simptome prisutnosti korona virusa te da se, u slučaju pojave simptoma zaraze, jave nadležnim liječničkim službama.)

Radna prostorija u kojoj je zaraženi zaposlenik tvrtke obavljao svoje profesionalne dužnosti, kao i svi okolni radni prostori u Sektoru tehničkih poslova, preventivno su dezinficirani 18. ožujka, a tijekom dana bit će ponovno dezinficirani.

Iz Croatia Airlinesa izvijestili su i da kontinuirano prate i uvažavaju preporuke svih nadležnih javnozdravstvenih i strukovnih institucija u vezi s epidemijom koronavirusa. Zaposlenici su dobili zaštitnu opremu, educirani su što učiniti ako uoče infektivne bolesti kod članova posade ili putnika, a zrakoplovi i prostori tvrtke redovito se dezinficiraju. 

Svi zaposlenici kojima to priroda posla dopušta, rade od kuće. Prema uputama HZJZ-a i Hrvatske agencije za civilno zrakoplovstvo, svi su zrakoplovi opremljeni dovoljnim količinama anketnih listića Passenger Locator Form (PLF) kako bi se osigurala kontrola putnika koji ulaze u Hrvatsku. Sve navedene mjere kompanija je poduzela kako bi se u najvišoj mogućoj mjeri smanjio rizik prenošenja zaraze, a pritom je osiguran nastavak poslovnih procesa, priopćili su iz kompanije.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(61690, "");
Pregledaj komentare