Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay.com Zaposleniku škole na Visu uvjetna za spolno uznemiravanje podčinjene

Zaposleniku škole na Visu uvjetna za spolno uznemiravanje podčinjene

Negirao je optužbe, kaže da je bilo šale na temu seksa

U Splitu je na osam mjeseci zatvora uvjetno s rokom kušnje od dvije godine nepravomoćno osuđen 66-godišnji zaposlenik škole na Visu, i to zbog kaznenog djela spolnog uznemiravanja kolegice kojoj je bio nadređeni. 

Svjestan svog položaja, mimo njezine volje, u prilikama kada su bili nasamo, vadio je, pokazivao i dirao svoje spolovilo te upućivao seksualne primjedbe, čime je kod žrtve izazvao osjećaj ugroženosti te povrijedio njezino pravo na poštovanje. Inkriminirano je razdoblje od pet i pol godina, odnosno, od početka 2013. do konca srpnja 2018. Sve se događalo u zgradi osnovne škole. 

Pored kaznenog postupka vodio se i prekršajni postupak. Slične su stvari bile u pitanju, ali žrtvama optuženi nije bio pretpostavljen kao u ovom slučaju. 

Optužbe je negirao, tvrdi da nije otkopčavao hlače i pokazivao spolovilo, nego da je sklon zezanju i da je bilo šale na temu seksa. Suspendiran je i sada prima umanjenu plaću.

Vaša reakcija na temu